Wanneer mag dat draadje weg?

Author:
Cobi
Posted:
ma, 12/11/2006 - 13:03
Ik las net een in een ander bericht dat diegene het draadje nog tot zijn 23ste moet laten zitten.
Mijn tandarts zei laatst dat hij eigenlijk gewoon voor altijd blijft zitten ( heb boven en onder)
Maar mag ie er nou ook eerder uit of bljift ie echt zolang mogelijk zitten?

Ik heb er verder geen last van hoor, maar ik moet toegeven dat het soms met schoonmaken wel vervelend is.
mecánico para …

Draadjes na een beugel, laat je liefst zo lang mogelijk zitten. Sterker nog, in een aantal gevallen is het zinvol om dat je leven lang te doen.
Reden kunnen zijn dat de orthodontist ervaring heeft dat bij sommige verplaatsingen zoals draaien van een tand, teruglopen van die tanden groot is. Terug in de originele stand.

Soms zie je dat de orthodontist dan adviseerd: leg de controle van de draad bij de tandarts en als er iets misloopt even retour voor overleg. Meestal is het zo dat de tandarts voor eeuwig tegen die draad zit aan te kijken. Komt ie los, zet je 'm vast. Is de draad verbogen, maak dan een nieuwe.
Doe je dat niet en is er relapse (teruglopen van tanden) dan is dat zonde.

Overigens zou je ook modellen kunnen maken vlak nadat de draad eruit is en dan die ter vergelijk houden en bij twijfel alsnog een nieuwe draad maken.

Het er aktief uithalen, dus zeggen : nu is het genoeg geweest, komt eigenlijk zelden voor. Maar ze zijn er, mensen die de draad er zonder omhaal uit willen. Tegen beter weten in.

ach ja.........
ma, 12/11/2006 - 13:26 Permalink
Cobi

ok, dus toch eigenlijk je hele leven.
Ja, ik vind het zonde als je, na dat je een hele tijd met een beugel hebt gelopen, het dan maar weer scheef laat groeien doordat je het draadje eruit haalt..
ma, 12/11/2006 - 14:17 Permalink