Waarschijnlijk toch weer een beugel

Author:
Senna
Posted:
wo, 11/23/2005 - 12:46
Hallo allemaal,

Ik heb vandaag de tandarts gebelt, ze had geen aantekening van 13 augtus 2005. Maar ze heeft geen problemen dat ik ga beugelen, voor de scheve voortanden. Ik heb een orthodontiste gebeld, daar krijg ik nog bericht van over de brug die ik heb (recht onder, achter de hoektand). Wij gaan 17 jan. 2006 op controle en dan zouden wij het ook over de beugel hebben (over mijn scheve tanden boven). Ik heb een losse beugel had, boven en onder met een buitenboordbeugel toen ik 12 jaar was. Maar ik wil er toch wat aan laten doen, nu. Het stoort mij, van die scheve tanden boven. De tandarts heeft mij wel in de afspraak van 13 augtus 2005 verteld dat ik geen kronen krijg, omdat mijn tanden nog heel goed waren (ze heeft wel geen aantekening gemaakt toen). Maar ik kon bedenken tot 17 jan. 2006, van wel of niet beugel. Ik kan ook bij haar collega terecht zij doet wel wat met beugels (maar weet niet hoe goed ze is). Ze heeft er geen probleem mee dat ik ga beugelen, ik krijg zo een verwijstkaart van haar. Ik heb gezegd tegen de assistente van Mevr. S. dat ik eerst in januari 2006 met de tandarts bespreken, en dan kijk ik wel verder. Maar heeft ook te maken met de vergoeding van het nieuwe zorgstelsel.... Maar ik zou nog bericht krijgen van Mevr. S. , of het een probleem was de brug (44 en 46, 45 dummy,http://www.tandarts.nl/html/hetgebit.html) Daar kunnen jullie zien wat ik bedoel met de 44 en 46. Dus jullie horen dus nog van mij, over mijn beugelverhaal.

Maurice.
P.S. ik hoop dat ik in goede onderwerp zit.
Senna

Ik begin langzaam angst te krijgen, omdat de deadline langzaam komt. Van komende dinsdag, halfjaarlijkse controle. Maar ook over de beugel, bij haar collega laten doen, of naar de orthodontist gaan. Ik ga naar de orthodontist (heb al een afspraak voor 31 januari 2006, 08.45 uur). Willen jullie dan duimen voor mij, alsjeblief. Dat goed gaat, bij de halfjaarlijkse controle.

Groetjes Senna.
P.S. ik hoop dat ik het goed heb staat het onderwerp, of moet het toch verplaatst worden naar Orthodotie.
za, 01/14/2006 - 11:36 Permalink
Senna

Hallo Allemaal,

Sorry dat ik nu was een berichtje schrijf. Druk gehad met het werk....
Hier volg het verslag van 31.01.2006 08.45 uur bij de orthodontist
De kiezen stonden goed, Ik zou 2 jaar de vaste beugel krijgen, kosten 2.500 euro. Ik ben aan het denken, voor het niet te laten doen. Brug was ook geen probleem, die kon blijven zitten. ik heb wel kleine onsteking onder het tandvlees, boven en onder. Ben samen met mijn vrouw, 17.01.2006 bij de tandarts geweest, voor halfjaarlijkse controle.... (vaste tandarts van ons is ziek, die komt een halfjaar of nog langer niet werken, kleine knoppeltje gevonden in een borst). Ik vindt het maar raar, dat ik nu op eens kleine ontsteken heb.

Dit is een paar dagen later, heb ik gebeld met de ortho en de assistente van de tandarts, voor het volgen: Ik ben toch aan het denken, voor alleen onder de beugel te nemen. Bij de orthodontist kost dat bijna 1800 euro, en bij de tandarts 1250 euro. Maar 15 maart moeten wij toch weer naar de tandarts terug, voor mijn vrouw (die krijgt dan weer 2 kronen). Dan laat ik nog eens kijken door de tandarts (verv. tandarts). Want de assistente heeft door haar ook de beugel laten zetten, en zo. Resultaat mag je best wel zien bij haar, mooi geworden.

Groetjes Maurice.
P.S. ik heb autisme spectrum. Maar ik heb een heel belangrijk interessen van tandheelkundige en orthodontie..... Ik hoop dat ik wel goed zit, voor het onderwerp
wo, 03/01/2006 - 19:06 Permalink
Bliepmiep

Een collega van mij heeft haar scheve voortanden laten camoufleren door middel van 'facings'.

Geen idee of het bij jouw een optie is, maar haar scheve tanden zijn een stuk minder opvallend en het resultaat is nog eens erg mooi en goedkoop. Of het op de lange termijn ook een goede oplossing is, weet ik niet. Maar misschien kun je het eens aan je t.a. voorleggen?
wo, 03/01/2006 - 22:33 Permalink
Senna

Hallo Bliepmiep,

Maar als je goed gelezen hebt. Dan gaat ze niks aan de grote voortanden doen, boven. Die zijn nog vrij goed. Ik zou eens vragen, maar ik denk dat het niet zo makkelijk gaat, de voortanden staan als een v vorm, bij de snijtanden staan ze naar buiten. Dan moet er veel vanaf geslepen worden....

Groetjes Senna.
do, 03/02/2006 - 09:33 Permalink
Senna

Ik heb dinsdag een afspraak gemaakt, voor donderdag (ging niet omdat ik al een afspraak had staan, bij de tandarts). Dus werd het woensdag 18.10.2006 half 11. Nog een keer contact gehad, en toen ben ik gelijk ’s middags nog geweest. Rond half 3 was ik er, bij de praktijk. Ze heeft gekeken, ze zou boven niks doen.

Onder had ze een probleem met de brug (44 tot 46), dus kon het wel een vaste beugel. Er zou dan een snijtand getrokken worden, naast de hoektand, en dan kon de hoektand daarna toegroeien, en de andere snijtanden. Ik zou een doorzichtig slotjes krijgen, voor 1 jaar, daar nog een paar schiene (plasticgebitjes) voor het stabiel te krijgen. Daarna zou ik nog een stangetjes krijgen. Ze had graag dat de 3.6 geen kroon op zou komen, tot na de beugel. Kosten zijn ongeveer 1.500 a 2.000 euro, misschien wat goedkoper….

Dus ik ben donderdag 19.10.2006 10.45 uur bij de tandarts. Ze zei zo goed krijg ik het dan ook niet, maar ze zei als het mij stoort, dan kan ik er wat aanlaten doen. Ze gaf dus het fiat ervoor. Ik was er aan het denken, voor komende januari 2007 te starten…. Als nog een ding geregeld is dan ben ik blij, dat ik de beugel kan verwachten....

Groetjes Senna.
do, 10/19/2006 - 14:51 Permalink