Vullingen en een beugel??

Author:
classe291
Posted:
do, 03/29/2007 - 21:38
Hallo,

Ik heb 12 april een afspraak bij de orthodontist om te vragen of ik een beugel zou kunnen krijgen.Ik heb rechte tanden maar mijn twee tanden naast mijn voortanden staan een stukje achter mijn voortanden.

Ik heb al heel wat tandartsbehandelingen gehad aan mijn gebit.Ik heb al twee kronen en bepaalde kiezen zijn zo gevuld dat er bijna geen kies meer over is.

Is de kans er dat ik toch een beugel kan krijgen of heeft deze geen houvast of een kies met veel vulling.OOk is mijn tandvlees terug getrokken,is dit erg???


Groeten!!!
BJN

Gewoon iets om een beetje rekening mee houden in de behandelingsmogelijkheden, maar nooit een onoverkomelijk probleem (zowel de vullingen als het tandvlees).

Gewoon naar de orthodontist gaan dan hoor je wat er allemaal bij jou mogelijk is.
do, 03/29/2007 - 21:48 Permalink
Huizinga

Mijn kiezen zitten vol vullingen en mijn gebit is ook niet in de meest mooie staat maar bij mij kan er gewoon een beugel worden geplaatst. Dus ik denk dat het geen probleem gaat worden.

Als het bij mij lukt lukt het bij jou ook vast wel.
vr, 03/30/2007 - 19:45 Permalink
Senna

Hallo Huizinga,

Mag ik vragen, heb jij dan ook 2 kronen in ? Classe291 heeft 2 kronen (weet niet waar ze zitten). maar ik heb een brug in. Daar kunnen dan geen slotjes geplaatst worden, inverband met beschadeging van de kronen/brug....

Ik hoor het dan wel....
za, 03/31/2007 - 14:45 Permalink
classe291

Bedankt voor jullie antwoorden.Ik ben zo vreselijk aan het twijfelen of ik een beugel zal nemen.Ik lees ook erg vaak dat je tanden dan los gaan zitten,is dat zo?Hoelang blijven je tanden los zitten en kunnen ze er niet uit vallen dan?

(Ik heb een kroon aan de linkerkant ,dee eerste kies en aan de rechterkant ,tweede kies.)
ma, 04/02/2007 - 22:35 Permalink
BJN

De tanden gaan iets los staan maar dat is ten gevolge van de 10 a 15 gram beugelkracht van de slotjesbeugel (brackets). De vezels en het bot rond de tandwortel wordt iets weker, anders kan een tand niet verplaatsen! Ze vallen er niet uit en aan het einde van de beugelperiode groeit het gewoon weer vast.

Dat is nou net het laatste waarom je GEEN beugel zou moeten nemen.
di, 04/03/2007 - 09:23 Permalink
Jasnaa

Hallo Ortho;

U zegt dat het weefsel en zo weer vast gaat groeien als de beugel eruit is.
Daarvoor dienen de spalkjes ook.

Hoe lang duurt het dan totdat het echt weer vast zit (zoals voorheen)
Ik neem aan dat dat wel even duurt??
di, 04/03/2007 - 15:55 Permalink