vrijleggen hoektand

Author:
podevyn1
Posted:
ma, 07/09/2012 - 19:24
ik heb dus door een paradontoloog mijn hoektand laten vrijleggen en zit er een gat in mijn gehemelte. nu heb ik een soort van kauwgom in dat gat gekregen.
zodanig dat dat gat niet toegroeit. nu is die kauwgom er eens afgevallen en zie ik dat er weer vlees over die vrijgelegde tand is gegroeit nu is mijn vraag of dat de bedoeling was of niet??
BJN

Ja dat is wel de bedoeling. Maar die uitleg hoor je vooraf te krijgen en 'op te nemen'. Ingrijpende behandeling dus belangrijk dat je weet wat, wanneer, waarom.
Wat is er blijven hangen over het verhaal van de prognose op spontane eruptie (doorbraak) van die tand. En de eventele behandeling die volgt al die hoektand niet komt?
ma, 07/09/2012 - 22:41 Permalink
Romy32

Dus de hoektand wordt vrijgelegd, maar daarna is het wel de bedoeling dat het gat weer dichtgroeit?
Waarom is dat dan?
Ik vond namelijk dit op internet:

Na een week zal de kaakchirurg dit stukje "kauwgum" verwijderen. Het is absoluut noodzakelijk dat de wond bedekt is met deze "kauwgum". Hierdoor wordt namelijk voorkomen, dat het tandvlees over de hoektand weer dichtgroeit.

Bron
ma, 07/09/2012 - 22:54 Permalink
podevyn1

ik heb een beugel en ze zouden een soort slotje op die hoektand plaatsen waardoor die mee wordt getrokken naar de rest van mijn tanden. ik ben vrijdag (6 juli) naar de ortho geweest om dat te doen maar dat lukte nog niet en hebben ze er nu kauwgom opgelegd.
di, 07/10/2012 - 00:49 Permalink