Vraagje over tandenpoetsen

Author:
Saskia222
Posted:
di, 11/14/2006 - 18:48
Hallo,

Ik heb gisteren mijn slotjesbeugel gehad, maar ik heb een vraagje over het tandenpoetsen.
Ik vroeg mij af, als je pas een slotjesbeugel hebt, hoevaak per dag moet je dan je tandenpoetsen?
Elke keer als ik ongveer 3 uur mijn tanden niet gepoetst heb(ook als ik niks gegeten heb), krijg ik een heel vies smaakje in mijn mond, en poets ik maar weer mijn tanden, maar ik vroeg mij af: is dat wel goed om zo vaak je tanden te poetsen?
Voorheen had ik dat nooit, dat is sinds ik de beugel kreeg. Dus hoevaak is het beste om je tanden te poesten, als je de beugel net heb?
De orthodontist heeft het daar niet over gehad, alleen over hoe ik moet poetsen, en toen ik daar was dacht ik er ook niet aan.
Ik dacht er pas aan toen ik alweer thuis was :oops:

Groetjes Saskia
BJN

Volgens mij kan het geen kwaad als je vaak je tanden poetst. Dan blijft alles lekker schoon. Het is natuurlijk ook wennen in het begin. 3, 4, 5, 6x poetsen kan geen kwaad als dat lekker voelt/smaakt. Gebruik een zachte of medium borstel, een harde kan he tandvlees beschadigen.

Als je volledig gewend bent dan is het advies meestal: poesten na elke keer dat je (iets) eet. Ook na tussendoortjes dus even schoonmaken. Ik verwacht dat je hier hierover wel meer advies zult krijgen.
di, 11/14/2006 - 19:59 Permalink
Saskia222

Dankjewel voor je antwoord :wink:
Ik wou het gewoon voor de zekerheid even weten, of het geen kwaad kon om zo vaak mijn tanden te poetsen :lol:
Het voelt daarna gewoon een stuk beter in mijn mond. Mijn tandvlees doet dan minder zeer, en ik heb een fijne smaak in mijn mond.
Op de een of andere manier heb ik elke 2/3 uur een viese smaak in mijn mond, en het enigste wat daarbij helpt is mijn tanden poetsen :wink:
Dus ik ga dan maar gewoon door met iets vaker mijn tanden poetsen :smt003

Groetjes Saskia
di, 11/14/2006 - 21:01 Permalink