vraagje over doorzichtige slotjes

Author:
pippi
Posted:
ma, 01/16/2006 - 11:15
vraagje,
Ben gister bij de otrho geweest voor het maken van afdrukken. krijg binnenkort een slotjes beugel voor het spleetje tussen mn tanden van ong. 4,5 mm en wat overige ruimte verder staat mn gebit en kaken perfect op elkaar.. nou wou ik eigenlijk boven en onder mijn hele gebit doorzichtige blokjes, en volgens die tandarts kan het alleen op mijn bovenste 6 voortanden en dus onder en de rest boven gewoon zilver anders zou de behandeling 3kwart jaar langer duren.. kan iemand mij vertellen waarom dat is??? ik heb namelijk onder nauwelijks ruimte en daar moet wel zilver op???
BJN

Dat verhaal is m.i. langzamerhand een gepasseerd station. Vroeger hadden we veel last van de mindere hechting van kunsstof. De huidige generatie kunsstof brackets zijn prima om mee te werken en hebben alleen in zeer complexe tandbewegingen nadelen. Dat een behandeling 3/4 jaar langer duurt kan alleen in een behandeling van 3+ jaar, en die is m.i. nooit nodig bij volwassenen. Dat is een dooddoener dus.
De breedte van de brackets speelt wel een rol. Vandaar dat in de onderkaak dit verhaal soms wel opgaat. Daar zijn namelijk de kunsttof brackets 1 tot 1,5 mm breder dan vergelijkbare metalen. Maar dan is er door slimme behandelingstechnieken ook wel weer een mouw aan te passen met kunststof.
In een behandeling van een jaar wordt het maximaal 1-2 maanden langer. Dat merk je dus niet echt. En je hebt wel de lol van de mooie esthetiek.
vr, 02/10/2006 - 21:06 Permalink
pippi

ok, bedankt voor de uitleg ik wist al niet waarom het onder nou ook niet kon.. maar heb je inmiddels die witte slotjes ook al niet kleiner dan misschien???? en kan je bij iedere ortho kiezen tussen kunsttof of porseleinen slotjes?? zit daar ook nog verschil in grootte??

Ik zit gewoon zo in dubio wat ik moet doen eind maart, of kleine zilveren slotjes of grote witte ( met dat ze misschien gaan verkleuren???)

Wie heeft ervaring?????
vr, 02/10/2006 - 22:10 Permalink
*Nicole*

Ik heb alleen ervaring met die zilveren kleine slotjes, die heb ik nu sinds 4 weken (ben 37 jaar). Ik vind het niet meer storend, als je goed poetst, glimmen ze, en dat vind ik zelf een schoon en fris gezicht. Op zich zijn er wel mensen die staren naar een volwassene met een beugel, maar goed, ik kijk dan naar hun gebit en denk: liever een beugel met zometeen een mooie rij tanden, dan jullie gebit.
vr, 02/10/2006 - 22:19 Permalink
pippi

nou weet je ik heb inmiddels al best veel plaatjes bekeken, en bij de 1 vind ik de witte slotjes veel "mooier" als bij de ander, vooral in folders zie je dan een heel gebit met witte slotjes en dat valt dan bijna niet op heel doorzichtig zegmaar, maar de tandarts assistente heeft ze ook en das weer een heel ander gezicht best grote slotjes en een beetje geel, dus heel lelijk eigenlijk en dan wil ik toch liever zilver... TWIJFEL, TWIJFEL :roll:
vr, 02/10/2006 - 22:24 Permalink
*Nicole*

kan het me voorstellen... en hoe meer je gaat vergelijken, hoe meer je gaat twijfelen denk ik.....

misschien kan je ze eerst even passen :lol:

nee kan je niet adviseren.... alleen kan ik zeggen dat die metalen slotjes mij reuze meevallen.... maar ja.... succes ermee!!

Nicole
vr, 02/10/2006 - 22:36 Permalink
Lizzie

Volgens mij worden die van mij wel gewoon metaal hoor!
Is neit eens echt over gesproken.

Volgens mijn man moet ik kleurtjes nemen... oranje of zo, of rood wit blauw, in het kader van het WK.
Zul je dan zien dat ze de eerste ronde eruit vliegen! :smt003

Of zijn dat gekleurde elastiekjes? Dan kan ik ze vervangen misschien!
vr, 02/10/2006 - 23:45 Permalink