Verschuivingen tijdens behandeling essix retainer

Author:
ankie84
Posted:
zo, 01/08/2012 - 11:17
Na in mijn tienerjaren 3 jaar lang gebeugeld te hebben (buitenboord en slotjes) heb ik boven en onder een spalk gekregen. Nadat de spalk aan de bovenkant een jaar geleden brak heb ik voor boven een essix / roi retainer gekregen.

Mijn orthodontist gaf aan dat ik heb om de dag of zelfs minder zou kunnen dragen. Ik heb hem om de dag of zelfs vaker gedragen, de paar dagen van het afgelopen jaar dat ik ziek was, daar gelaten.

Nog nooit heb ik het gevoel gehad dat mijn retainer te strak zat, ook niet na het uitlaten bij verkoudheid of misselijkheid s'nachts. Toch heb ik na elke nacht dat ik de retainer heb gedragen het gevoel dat mijn voortanden hebben gewerkt; hoewel er geen sprake is van zichtbare spleetjes merk ik wel dat de ruimte tussen mijn tanden veranderd. De ene ochtend staan min twee voorste voortanden heel dicht op elkaar, dan zit er weer iets meer ruimte tussen. Hetzelfde geldt voor mijn andere voortanden. Ik merk dit door goed te kijken in de spiegel, maar vooral door te beoordelen hoe makkelijk ik tussen mijn tanden kan schoonmaken met flosdraad of tandenstokers.

Ik zou erg dankbaar zijn als iemand zijn of haarbmening kan geven hierover, is dit normaal of zorgelijk?


Hoewel ik duidelijk voel bij het uitnemen van mijn retainer dat mijn tanden als het ware iets naar achter zijn gedrukt (waardoor ik overtuigd ben van de werking van de retainer) baart
het me de laatste tijd zorgen dat ik elke ochtend maar moet afwachten hoe mn voortanden hebben gewerkt ten opzichte van elkaar. Is een merkbare werking tussen de voortanden ten opzichte van elkaar bij het dragen van een essix retainer normaal, is mijn retainer misschien niet goed, of heb ik de retainer in het begin toch elke nacht meten dragen?

Mijn plan is om de retainer de komende tijd elke nacht te dragen. Ik ben hier deze week mee begonnen en vreemd genoeg heb ik het gevoel dat mijn voortanden voor het indoen van de retainer, strakker op elkaar staan dan de ochtend nadat ik de retainer uitneem. Ik hoop dat het nog regelmatiger dragen van de retainer dit probleem wegneemt. Mocht het me echt zorgen gaan baren zal k de orthodontist weer bezoeken (ondanks de wachttijden, en het moeten betalen van een volledige behandelmaand naast de kosten van het consult).

In de tussentijd zou ik graag jullie gedachten en ervarinen horen over dit probleem!!