Verschuivende voor tanden -boven en onder

Author:
Anna den Hartog
Posted:
ma, 11/09/2020 - 14:12
Hoi,

Ik heb een laterale kruisbeet (onderkaak is breder dan bovenkaak) en ik heb nog 3 melkkiezen waar niks onder zit.
Mijn voortanden onder staan scheef en op elkaar gedrukt, mijn voortanden boven beginnen nu ook schever te staan, ze beginnen nu scheef te staan om op mijn ondertanden te kunnen blijven passen.
In mijn bovenkaak is 1 melkkies (rechts) er al vroeg uit gevallen (toen ik 10 jaar oud was), er zat niks onder, mijn tanden zijn dus naar rechts geschoven om dat gat te vullen.
Nu merk ik dat de tand tussen snijtand en voor tand (links) schever begint te staan (zie foto gele pijltjes).
Ik vroeg mij het volgende af: als ik de resterende melkkiezen laat trekken krijgen dan de rest van de voor tanden wellicht meer ruimte en zullen ze daardoor weer rechter gaan staan of in ieder geval niet meer scheef trekken? En misschien dat mijn voortanden ook weer in het midden uit komen?
Mijn tandarts zei dat ik nu te oud ben (30 jaar) en dat mijn tanden niet meer gaan bewegen, maar mijn ervaring is anders aangezien ze nu ook steeds meer naar rechts trekken (waar de kies al uit is) waarom zouden ze dan niet naar links trekken als daar ruimte is?

Uitleg foto:
Blauwgroene pijltje: spleetje voortanden zit niet meer in het midden
Gele pijltjes: de tanden die nu in beweging zijn en steeds meer scheef trekken
Paarse pijltjes: melkkiezen waar niks onder zit

Het liefst wil ik geen beugel en geen kronen, dus de vraag is, is het waarschijnlijk dat mijn tanden nog kunnen verschuiven als er ruimte ontstaat op de plek waar eerst de melkkiezen zaten?
Attach