Verschillende tijdsduur ijzeren/witte beugel?

Author:
Yanara
Posted:
di, 02/11/2014 - 19:53
Hoi allemaal,

Ik ben 24 jaar en denk al jaren aan een beugel. Ik heb zo'n 3 jaar geleden zelfs al foto's laten maken, tandafdrukken laten maken etc. ter voorbereiding op een beugel. Toch op het laatste moment van gedachten veranderd. Ik heb echt geen idee waarom! Voor een of andere reden denk ik dat ik er "minder leuk uitzie" met een beugel. Ontzettende onzin natuurlijk, dat hoeven jullie mij natuurlijk niet uit te leggen. Ik lach op foto's al jaaaaren met mijn mond dicht. Waarom doe ik dan toch zo moeilijk over een beugel?! Ik ben benieuwd of ik via dit forum in contact kan komen met jongens en meiden van rond mijn leeftijd, die toch wel voor een beugel hebben gekozen! Ik heb verder geen idee wat mij tegenhoudt, aangezien ik het vooruitzicht op een 'strakke glimlach' wel erg aantrekkelijk vind. Mijn probleem is dat de tanden naast mijn voortanden aan de bovenkant van mijn gebit, zeer naar achteren gedrukt staan. Erg opvallend natuurlijk.

Ik heb op internet gezocht naar het verschil in tijdsduur van een "gewone" ijzeren beugel en de witte beugels die ik wel eens voorbij zie komen. Vanwege mijn "angst" voor een beugel (bang dat ik voor schut sta ofzoiets...... ook weer zo'n onzinnig excuus, ik weet het!) leek een witte beugel me toch een "kleinere" stap dan een gewone beugel. Minder opvallend in het dagelijks leven. Ik wilde weten of er een groot verschil in de tijdsduur van beide beugels zit. Doet een witte beugel er langer over je tanden recht te zetten? Ik kon hier geen duidelijk antwoord op vinden!

Verder nog even een vraag aan de experts over goede orthodontisten in Noord-Holland, omgeving Alkmaar. Het leek mij een idee om een beugel te nemen bij een orthodontie praktijk en niet bij mijn reguliere tandarts (teampraktijk, hebben wel een orthodontist in huis - doen niet aan witte beugels). Zijn er tegenwoordig nog wachtlijsten voor?

Ik hoor heel graag van jullie (voor ik wéér van gedachten verander, haha!)
Yanara

Hallo,

Bedankt voor jullie snelle reactie!

BJN, begrijpt ik uit jouw reactie dat de behandeltijd van metalen beugels als de witte beugels dus gelijk is en het gewoon per orthodontist verschilt hoe je bezig bent? Ik had namelijk gehoord dat de witte beugels minder stevig zijn en daardoor ook minder snel hun werk zouden doen.

DePappa, goede tip. Had ik al rekening mee gehouden in mijn zoektocht :) Gelukkig werk ik in het onderwijs en heb ik dagen dat ik al halverwege de middag weg kan. Dat scheelt!
di, 02/11/2014 - 22:36 Permalink