verplaatsing tanden ondanks spalkje

Author:
vandermeer
Posted:
za, 02/04/2012 - 09:38
Hi, ik heb de volgende vraag. Sinds mijn orthodontie behandeling heb ik een spalkje. Maar ik constateer dat ondanks het spalkje een aantal tanden is gaan schuiven. Hoe kan dat? En spalkje zou dat toch juist moeten voorkomen?

mvg,

vandermeer
Ortholimburg

Goede vraag: zit de spalk nog overal goed vast. En dan nog: zelfs met een spalk kunnen er nog "parasietbewegingen" optreden. Niet de bedoeling ,maar het kan. Dus een spalkje is geen waterdichte garantie: als het onvoldoende zijn werk doet is een andere retainer aangewezen, een dieptrekplaatje of een essix of zo.
za, 02/04/2012 - 15:38 Permalink
Ortholimburg

dat zijn bewegingen die veroorzaakt worden door krachten, die kunnen optreden als neveneffect van zo'n spalkje en die we niet onder controle hebben. Komt gelukkig maar vrij zelden voor en we kunnen er ook niet veel tegen beginnen behalve de spalk terug weghalen en een ander soort retainer voorzien. Is niet te voorspellen en valt onder de noemer: "shit happens."
ma, 02/06/2012 - 12:15 Permalink
toothje

Ik heb dat helaas ook gehad dus nu staan mijn tanden niet perfect recht meer. Ik had het meerdere keren bij de orthodontist aangegeven maar zij zei dat ze er niets aan konden doen.... uiteindelijk heb ik, veel te laat, een andere vorm van retentie gekregen van mijn tandarts. Ik heb nu twee bitjes, die bevallen veel beter dan die spalkjes. Zou daar dus om vragen als ik jou was!
do, 02/09/2012 - 08:14 Permalink