verloopt beugel behandeling goed of niet?

Author:
anoniem12345
Posted:
do, 02/03/2011 - 17:23
Hallo,

Ik heb nu al een beugel sinds afgelopen november (tenminste de bovenkant de onderkant kreeg ik pas in januari doordat hij vergeten was die te bestellen).
Afgelopen week heb ik pas mijn eerste behandeling gehad nadat ik ze allebei had maar dat stelde niet zo veel voor hij verwisselde alleen bij de onderste beugel die kleine elastiekjes, de bovenkant raakte hij niet aan. Ik hoor nu van kennissen dat er eigenlijk om de maand strak getrokken moet worden maar dat heeft hij bij mij niet gedaan.

Ik zou graag willen weten of de wijze van de behandeling tot nu toe wel goed verloopt of niet.
Romy32

Ik hoor nu van kennissen dat er eigenlijk om de maand strak getrokken moet worden maar dat heeft hij bij mij niet gedaan.

Niet tijdens elke controle krijg je een nieuwe draad.
Waarschijnlijk voldoet de draad die je nu hebt nog gewoon.

Elastiekjes worden meestal wel vervangen.
Vreemd dat dat bij jou niet is gebeurd.

Misschien krijg je de volgende keer een nieuwe, dikkere draad.
En als dat niet zo is, gewoon even vragen waarom niet.
Het zal best kloppen, wat je orthodontist doet.
do, 02/03/2011 - 21:27 Permalink
Martijn84

Hoi,

Bij het bracketsysteem wat ik draag hoeft slechts eens in de 2 a 3 maanden de draad vervangen te worden. Aan het begin van de behandeling startte ik met 0,13 NiTi daarna 0,14 en nu heb ik 0,16. Als de arts of assistent(e) vindt dat er nog genoeg druk wordt uitgeoefend met de huidige draad hoeft deze natuurlijk niet vervangen te worden.

Bij twijfel, geef gewoon een belletje naar de praktijk waar je wordt behandeld. Een telefoontje kan nooit kwaad!
vr, 02/04/2011 - 16:59 Permalink
grace

Hallo,
Ik zou graag willen weten of de wijze van de behandeling tot nu toe wel goed verloopt of niet.


Ik snap anoniem wel :cry: Praten met je ortho helpt en vragen stellen ook. Mijn tip: stel gewoon vragen als ze toch de draad aan t kneden zijn. Daar komt bij, dat elke ortho ook nog eens zijn eigen visie heeft, de 1 zegt je moet 1,5 jaar en de ander zal korter zeggen. Wat orthos echter vergeten is n stuk psychologie. De een is geduldig en kan t afwachten, de ander wordt depressief van de lange duur. Ik zit in maand 10 (moet nog 1jr, 2 maanden) en de afwijking is dit: toen ik 12 was ben ik door n Chinese tandarts geholpen. Was de 1e keer dat ik zonder mn moeder naar de tandarts ging en die man woonde bij mij aan t eind vd straat. Toen ik thuis kwam bleek n volwassen kies in mn ondergebit getrokken te zijn. In t zelfde jaar ging ik ook beugelen (dus 1e beugelperiode bovengebit, duurde tot mn 16e) en toen zei de ortho al dat t een ramp was dat die onderkies getrokken was. Nu ben ik volwassen en ben ik voor de 2e keer aan de beugel, …precies. Die plek waar die ene kies indertijd getrokken is wordt nu langzaam opgevuld door t rijtje tanden van mijn onderkaak te schuiven naar die plek in ondergebit. Ben Aziatisch heb n smalle kaak. Ik heb boven en onder n beugel. Twee jaar lijkt misschien niet lang, maar ervaar ik als n trauma. Jeugd trauma. Die kies had nooit getrokken mogen worden en dan is 2 jaar van je leven (onaanvaardbaar) lang, tergend. Elke maand dat t korter zou duren, daar heb ik veel voor over. Daar droom ik dan maar van. My 2 cents
za, 02/05/2011 - 13:33 Permalink