verkleuren witte slotjes??

Author:
pippi
Posted:
di, 01/24/2006 - 11:16
Wie heeft er ervaring met witte slotjes?? heb gehoord dat deze vrij snel verkleuren/ geel worden.. aangezien ik rook en koffie drink...

ook hoor ik dat de witte slotjes veel groter zijn, is dat zo????
de digitale tandarts

Het ligt een beetje aan het type, naar ik hoorde verkleuren de meer gebruikte kunststof brackets eerder dan de porseleinen brackets.

Goed schoonhouden/poetsen is het devies. Hou ons op de hoogte als je echt gaat beginnen met de behandeling.
wo, 02/08/2006 - 21:38 Permalink
BJN

Elk voordeel heb z'n nadeel.........
De huidige kunststof brackets van A-merken zijn prima. Daarvoor hoef je niet meer naar porselein. Die zijn namelijk bros, gaan gedurende de behandeling sneller kapot en zijn aan het eind moeilijk te verwijderen.
Wat snel verkleurt zijn de elastiekjes waarmee de draad in het slotje zit.
Dat elastiekje wordt elke maand vervangen.
Onze patienten komen soms tussendoor nog eens, dan vervang ik de verkleurde elastiekjes als service en maken we een praatje.
Ook de tand en de lijm van de brackets verkleuren. Dat is aanslag die de tandarts/mondhygienist kan verwijderen. Dat zijn dan de meerkosten van het roken.....
vr, 02/10/2006 - 20:53 Permalink
pippi

Trouwens erg leuke foto, hebben ze tegenwoordig ook al gouden slotjes hahaha, of lijkt dat zo op de foto???

Groetjes Pippi
vr, 02/10/2006 - 22:19 Permalink
pippi

hahahaha ja wel bling bling, nog een diamantje hier en daar :D

Maar die witte zijn wel heel wit of niet, is dat het nieuwste wat tegenwoordig het meest gedaan wordt???
vr, 02/10/2006 - 22:29 Permalink
pippi

maar dat is dus het beste aan te raden, dan print ik het uit en neem het mee naar mijn tandarts om te vragen of hij dat ook heeft??

ben een leek, en wil graag weten wat het "mooiste"en minst opvallend is...

Groetjes pippi
za, 02/11/2006 - 16:39 Permalink
BJN

Bijna elke fabrikant heeft ongeveer de zelfde keuzemogelijkheden.
Houdt maar niet vast aan een (of ander) merk. Je bent het meest gebaat met een snelle en mooie behandeling. Dat is afhankelijk van de techniek, en van de behandelaar! niet van de slotjes. Die zijn alleen een hulpmiddel.

BTW:
Onlangs aangetoond in een wetenschappelijk tijdschrift (Angle Orthod 3 (2006)): 'Damon bracket' (vergelijkbaar met 'Speed bracket') NIET sneller of handiger. Integendeel: Niet sneller in de beginfase van de behandeling, patienten hadden meer en langer last na de eerste keer stellen, brackets kwamen vaker los. Als mijn verwachting: claims in een keer van de tafel...
zo, 02/12/2006 - 21:44 Permalink
toeristje

De witte slotjes zijn inderdaad veel groter dan de zilveren. Ik heb zelf namelijk witte slotjes, dus kan het weten. Wel vallen ze veeeeelll minder op en ik heb tot nu toe nog niet gemerkt dat ze minder sterk zouden zijn. Mn orthodontist zei het wel, dus daarom heb ik alleen op mijn voortanden en snijtanden witte slotjes en op mijn kiezen zilveren (maar die zie je toch nauwelijks/niet als je lacht).

De slotjes op zich verkleuren niet zover ik weet, maar wel de elastiekjes die er omheen zitten (ik heb ook witte/doorzichtige elastiekjes). Hierdoor moet je eigenlijk oppassen met het eten van tomaat (ze worden dan beetje rood) of kerrie (ze worden dan geel), maar ik let er niet zo heel erg op. Krijg toch gemiddeld elke 5 weken nieuwe elastiekjes...
do, 04/27/2006 - 13:16 Permalink
BJN

Witte/tandkleurige slotjes zijn er best met de zelfde afmetingen als de metalen. Maar niet bij alle fabrikanten en dus niet bij elke orthodontist.

Zoals met alle: er zijn kleine en grote metalen brackets, er zijn grote en kleine witte/tandkleurige brackets. De keuze wordt gemaakt op technische gronden, en daarnaast hoe ze er uit zien.

'Elk voordeel hep z'n nadeel'

:roll:
do, 06/01/2006 - 20:18 Permalink
gewoonikke

nou hier wordt ik nou niet echt veel wijzer van.

ik krijg in oktober mijn beugel. Ik heb een offerte gekregen voor een witte slotjesbeugel. Nou heb ik laatst iemand gezien met zo'n beugel. Ik kan nou niet zeggen dat het mooier is ofzo. Je zag heel duidelijk dat ze een beugel had. Zij zelf was niet heel tevreden. Koffie en roken. Ze liet haar beugel elke maand schoonspuiten voor 20 euro.

Toen ik dit hoorde ben ik gaan twijfelen. en zoek nu dus een beetje op het net wat de ervaringen zijn. Wat ik tot nu toe gelezen heb is dat niet echt denderend en overtuigend. Ze kosten tenslotte ook 200 euro meer dan de gewone. Ik hoor en lees tot nu toe alleen nog maar negatieve argumenten. Kheb nog even de tijd om er over na te denken.

Je ziet toch wel dat je een beugel hebt. En wat men zegt na een tijdje is iedereen eraan gewend. Mijn gevoel neigt nou naar de gewone ouderwetse rvs beugel.
wo, 08/16/2006 - 20:59 Permalink
BJN

Als je niet rookt, en niet elk half uur koffie of thee drinkt is er geen probleem. Gewoon tandkleurige nemen. Dat is uiteindelijk veel mooier!
zo, 09/10/2006 - 22:58 Permalink
gewoonikke

Ik heb mijn twijfels bij de orhto neergelegd. volgens hem hebben zij slotjes die minimaal verkleuren.. zelfs met roken en koffie.. (natuurlijk gaat dat dan wel sneller)

Mocht ik het niet oke vinden zo'n beugel mag ik altijd nog wisselen naar stalen beugen. dit zonder extra kosten.

Dus mijn besluit staat vast.. kga voor de tandkleur!!
di, 09/12/2006 - 18:42 Permalink
Anoya

Ik zat ook ontzettend te twijfelen, maar door dit topic neig ik toch meer naar de witte! Ik heb al metalen slotjes onder, maar die zien mensen niet omdat mijn onderlip er voor zit. Op mijn boventanden wil ik echter wél witte! Ik ga het volgende week du maar eens bespreken met mijn ortho!

Bedankt! :D
wo, 02/07/2007 - 20:30 Permalink
*Nicole*

Is het draad dan ook wit? (tijd voor een domme vraag :oops: )...
ben zelf een iron lady sinds een jaar en in het begin dacht ik dat iedereen me aanstaarde... nu ben ik er niet meer mee bezig.
succes met je beugel
vr, 02/09/2007 - 15:01 Permalink
Anoya

Is het draad dan ook wit? (tijd voor een domme vraag :oops: )...


Hierboven staat een link naar een compleet witte beugel, inclusief witte elastiekjes en wit draadje :D Ik ga mijn orthodontist er dinsdag eens naar vragen!
vr, 02/09/2007 - 15:15 Permalink
Anoya

Ik heb het er vandaag met mijn orthodontist over gehad. Hij zegt dat ik gewoon witte keramische brackets krijg en dat het overdreven is dat ze 'veel eerder afbreken' dan de normale zilveren brackets. Ook krijg ik witte draadjes (die normaal gesproken zijn bedoelt voor mensen met een nikkel-allergie) en witte elastiekjes. Duurt wel nog 3 maanden voordat ik de slotjes boven krijg omdat het nog niet wijd genoeg staat. Maar goed, wel witte! :D
di, 02/13/2007 - 20:42 Permalink
lipgloss

Hey die krijg ik ook over 2 maandjes, echt BETER!!! valt helemaal nie zo op!! snap niet als dit verder ook goed werkt, ze die ijzeren niet uit de handel halen!! of is dat beetje te simpel gedacht van mij.. hihi

wel leuk om ff een foto van te zien!

groetjee meike
di, 02/13/2007 - 21:05 Permalink
Anoya

Dank je, BJN. Ziet er zo wat 'normaler' en geloofwaardiger uit dan in zo'n 100% perfecte folder :wink:

Ziet er goed uit :D
di, 02/13/2007 - 21:18 Permalink
Cat

Ik lees hier net iets over nikkelallergie.. Ik ben dus extreem allergisch aan nikkel... Zit dat verwerkt in de draad die de blokjes verbindt? Weet iemand dit?
wo, 02/14/2007 - 19:09 Permalink
Anoya

Ik lees hier net iets over nikkelallergie.. Ik ben dus extreem allergisch aan nikkel... Zit dat verwerkt in de draad die de blokjes verbindt? Weet iemand dit?


Zoals mijn orthodontist het zei, geloof ik van wel, ja.
wo, 02/14/2007 - 19:49 Permalink
Dee

Ik heb die brackets van het plaatje van Dhr. BJN, ben zelf ook bij die praktijk onder behandeling. Ik ben er zelf echt heel blij mee! Ze vallen een stuk minder op dan die grijze. Afgelopen week heb ik ook aan de bovenkant de slotjes gekregen en mijn omgeving vond het zeker beter dan die grijze slotjes. Alleen 1 tip, eet GEEN roti, want dan worden die elastiekjes knalgeel. Ik mocht gelukkig langskomen om de elastiekjes te laten verwisselen. Verder eet en drink ik alles (ook veel thee) en heb weinig last van verkleuringen. Dus ik denk dat je alleen geen kerrieproducten moet eten.
zo, 02/18/2007 - 21:38 Permalink
Anoya

Bedankt voor de tip!

Ik heb ook al gehoord dat ze van ketchup ook heel erg verkleuren? :-?

Mazzel dat je langs mocht komen om ze te laten vervangen, en het doet me goed om een positieve reactie te horen van iemand die er zelf ook ervaring mee heeft :)
zo, 02/18/2007 - 21:45 Permalink
Dee

Ik eet zelf zelden ketchup, maar wel pasta met tomatensaus. Daar krijg ik geen rode elastiekjes van ofzo. Anders probeer je het tegen die tijd een dag voor je weer op controle moet :wink:

Ja ik ben toch blij hoor dat ik de witte gekozen heb. Mensen zien toch wel dat je een beugel hebt (ook niet altijd), maar het is niet meteen het eerste wat ze zien net zoals bij die metaalkleurige. Ik heb zelf twee volwassen collega's die er nu over denken om zelf een beugel te nemen omdat het er toch niet zo 'erg' uitziet met die witte brackets. Dus dat vond ik voor mezelf ook een geruststelling :smt003
ma, 02/19/2007 - 10:26 Permalink
Cat

Zou er iemand nog een beetje meer uitleg kunnen geven over nikkelallergieën bij het dragen van een beugel? Vind dat wel belangrijk om weten...


Alvast bedankt!
ma, 02/19/2007 - 11:08 Permalink
Anoya

Ik heb die brackets van het plaatje van Dhr. BJN, ben zelf ook bij die praktijk onder behandeling. Ik ben er zelf echt heel blij mee! Ze vallen een stuk minder op dan die grijze.


Heb je eigenlijk keramische of kunststof witte brackets?

Ik heb sinds vorige week namelijk bumpertjes/zadels tussen mijn brackets, zodat mijn tanden niet steeds op mijn brackets komen (i.v.m beschadiging). Deze zijn doorzichtig, maar verkleuren al heel snel! Vandaag ook weer verkleurd door het eten van een mandarijn. :-? Ik ga ze er morgen uit laten halen, aangezien ze toch hun werk niet doen. Maar ik vraag me toch zeker wel af of keramische / kunststof witte brackets ook zo snel verkleuren? Als ik al iets simpels als fruit niet kan eten omdat er dan al verkleuring ontstaat, hoeft het voor mij ook niet meer..
ma, 02/19/2007 - 18:57 Permalink
Dee

Die van mij zijn van kunststof. Zoals ik eerder al gezegd heb heb ik zo goed als geen last van verkleuringen van mijn elastiekjes alleen bij kerrie producten.
di, 02/20/2007 - 09:22 Permalink
Lotte

Zulke brackets als die op het plaatje krijg ik over circa anderhalve maand ook, toevallig ook in die praktijk.

Ze zien er alleen zo plat uit dat het wel gezichtsbedrog lijkt. Witte brackets zijn toch altijd groter dan de traditionele metale, of vergis ik mij dan?

Iemand die dat weet? Ben ik wel benieuwd naar.
ma, 03/05/2007 - 19:31 Permalink
Dee

Sinds ik een beugel heb let ik erg veel op andermans gebit. Wat mij opgevallen is is dat van die grijze brackets veel verschillende types zijn. Sommige zijn heel klein en ander weer een stuk groter.
Die ik heb horen niet bij het kleinste type, vooral die op mijn voortanden zitten, die slotjes zijn dan ook weer groter dan de slotjes ernaast. Ik heb zelf ook grote tanden, geen idee of dat er wat mee te maken heeft.
di, 03/06/2007 - 09:29 Permalink
Dee

Ik heb nog even goed naar dat plaatje gekeken en die slotjes op mijn voortanden zijn iets breder dan de slotjes die op dat plaatje staan. Die op mijn hoektanden zien er wel hetzelfde uit.
di, 03/06/2007 - 09:31 Permalink
Lotte

Dankjewel Dee, voor je reactie!

Dat de grootte van de brackets bij iedereen verschilt is mij ook opgevallen.

Ik bedoelde eigenlijk meer dat de witte brackets qua volume groter lijken, dus dat ze verder naar voren komen dan de traditionele; en dat je dan meer moeite moet doen om je lippen op elkaar te krijgen.

Ik kies hoe dan ook toch voor de witte vanwege de mindere opvallendheid.
di, 03/06/2007 - 14:10 Permalink
Dee

O daar had ik alleen in het begin last van hoor. Voor mijn gevoel leek het net alsof ik iets van 10 cm op mijn tanden had, echt een vreemd gevoel is dat. Na 1 a 2 weken ben je er helemaal aan gewend en denk je er niet eens meer aan. Ik ken toevallig iemand met grijze brackets en zij sluit haar lippen tijdens het praten wel 'vreemd' terwijl ze die beugel al een hele poos heeft. Ben stiekem wel blij dat ik dat niet heb :P Misschien gewoon tegen jezelf voor de spiegel praten om te kijken hoe je eruit ziet ;-)
di, 03/06/2007 - 23:06 Permalink
digibeet

Ik heb bij mijn voortanden keramische/fiberglas slotjes en achterin gewoon metalen slotjes. Voor keramische betaal je per slotje een bedrag extra.
Mijn ervaring is dat de slotjes niet verkleuren maar de elastiekjes dus wel (het blijft poreus materiaal natuurlijk), het ziet er dan uit of je gebit niet goed schoongemaakt is. Nu heeft de ortho bij de boventanden i.p.v. elastiek een soort ijzerdraadje omgebonden (als tussenstap naar de sterkere draad/boog) en bij de onderste slotjes heb ik een felle kleur turquoise gekozen, staat heel grappig! De ortho vertelde dat ik niet altijd een witte draad kan krijgen omdat je op een gegeven ogenblik sterkere/dikkere draden krijgt en deze zijn dan niet meer wit gecoat, maar gewoon metaalkleurig. Voordeel van keramische slotjes vind ik wel dat je mond er wat 'rustiger' uitziet dan met metalen slotjes. Keramische slotjes met gekleurde elastiekjes is eigenlijk heel leuk, je moet gewoon even durven :smt003
zo, 06/17/2007 - 09:37 Permalink
nathalie84

Wat zijn ongeveer de meerkosten van de witte plaatjes? Ik overweeg dit namelijk ook, aangezien ik toch al 23 jaar ben. :smt002
do, 06/28/2007 - 22:17 Permalink
gatso24

Hoi Allemaal,

Even een antwoord en oplossing van een ervaringsdeskundige. Ik heb zelf ook brackets gehad van porselein (3m). Erg goed bevallen. Maar idd hetzelfde terugkerende probleem van de verkleurende elastiekjes. Mijn oplossing; vraag een sonde (haakje wat de tandarts gebruikt) te leen van je ortho en een stripje elastieken. Met een beetje oefening kan je dan zelf e.e.a wisselen. Het enige dat ik niet kon waren elastieken die kruislings waren gezet.

Ik heb er erg veel plezier van gehad dat ik zelf kon "wisselen" Je hoeft niet meer op je eten te letten en je profiteert altijd van de esthetische aspecten van je beugel. Overleg uiteraard altijd met je ortho voordat je gaat sleutelen.


Succes !
zo, 07/01/2007 - 23:05 Permalink