Verbreden onderkaak volwassene

Author:
JK12
Posted:
do, 06/28/2018 - 22:38
Hallo,

Zijn er orthodontisten in Nederland die zich wagen aan het verbreden van de onderkaak in volwassenen? Mijn onderste boog is smaller dan de bovenste en ook al valt dat niet op aan de tanden die je ziet met mijn mond open, zou mijn gezicht wel een stuk beter ogen als de boog groter was.

In dit filmpje een voorbeeld van een dergelijk apparaat: https://www.youtube.com/watch?v=j4sH7MVFmMQ

En doet een Invisalign ook maar iets aan de boog? In theorie niet, maar als ik naar sommige voor en na foto's kijk lijkt dat wel zo.
vV

Ik weet het niet.... ik vind het (te) veel gepraat maar ik heb nog niets echt gezien. De plaatjes achter hem laten geen wijdere kaak (bot) zien, wel als ik goed kijk een wijdere tandboog. Dat is dus gewoon orthodontie.

Punt is: om in de basis skeletale structuur te veranderen moet je dat doen in de groeifase... Of ik loop achter en heb iets gemist.
vr, 06/29/2018 - 09:38 Permalink
JK12

Als antwoord op door vV

Oh ja tandboog bedoel ik, sorry...

Ik weet wel dat je in de reguliere orthodontie bv activators hebt, die de bovenste tandboog verbreden.

In de groeifase valt wel het meest te bereiken op de meest makkelijke manier. Maar je bot blijft zich je leven lang vernieuwen en vormen. Kijk bv naar volwassenen met spieruitval (12:40-14:40 https://www.youtube.com/watch?v=TY3bIMRKil8&t=915s) en wat het effect daarvan is op de kaak en de tanden (doordat de lichte druk van de spieren wegvalt die alles op z'n plaats houdt). Beugels bij volwassenen zouden natuurlijk ook niet de tanden kunnen verplaatsen als ze niet ook het bot beïnvloeden waar de tanden in zitten. Acceledent werkt ook door de afbraak en opbouw van het omliggende bot te versnellen.

Dus het lijkt me zeker wel mogelijk om de onderste boog te verbreden, ik vraag me alleen af of er orthodontisten zijn die dat doen bij volwassenen en hoe het apparaat wat ze gebruiken dan heet.
vr, 06/29/2018 - 10:43 Permalink