(veel) afbrekende slotjes

Author:
Melle
Posted:
zo, 06/20/2010 - 22:22
Hoi,

Sinds 2 maanden heb ik een slotjes beugel, de keramische witte vorm. Inmiddels zijn er 6 (!) slotjes afgebroken en mijn orthodontist zegt dat dit niet gerepareerd hoeft te worden.
Ik twijfel hier erg aan want waarom worden ze er dan in eerste instantie ingezet. Daarnaast ben ik bang dat ik door het afbreken het proces veel langer gaat duren.
Dit grapje kost mij veel geld en ik vind dat het bij de service hoort dit weer te repareren ( het gevoel geen waar voor mijn geld te krijgen)
Kennen jullie dit, of heeft iemand tips? ( second opinion vragen o.id.)

Alvast bedankt!

Groetjes
alpifresh

Liggen ze er helemaal vanaf, of zijn er randjes afgebroken? Ik denk dat sommige randjes wel gemist kunnen worden. Als je per se nieuwe wilt, zul je waarschijnlijk zelf moeten opdraaien voor de kosten, vrees ik. Het is niet de schuld van de ortho dat ze zijn afgebroken, dus hij zal die kosten niet op zich willen nemen. Dat de ortho er niet gelijk nieuwe in wil zetten, lijkt me vooral in het voordeel van jouw portomonee.

Ik heb zelf nu ook witte slotjes sinds ongeveer 5 weken, bij mij is (nog?) niets afgebroken en ik knaag er van alles mee. Misschien heb jij een slechtere kwaliteit gekregen, maar hoe je dat moet aantonen??? Je moet in ieder geval ook naar je eigen knaaggedrag kijken (dit bedoel ik grappig!) en bedenken OF je dat misschien iets moet aanpassen.

En sommige van mijn slotjes zijn nog niet in actie gezet zoals het volgens het boekje zou moeten (met een draadje erdoorheen, en een stiekie erom), maar met ijzerdraad en creatief ijzerwerk gebruikt mijn ortho ze toch (totdat mijn tanden zo staan dat de draad er wel door kan). Waarmee ik wil zeggen dat een slotje op meerdere manieren gebruikt kan worden, het gaat om het eindresultaat.
zo, 06/20/2010 - 22:46 Permalink
BJN

Gedurende de eerste maanden gaat er wel vaker bij sommigen wat los. Metaal of wit, maakt niet uit. In de onderkaak komt dat vaker voor dan boven. Dat komt door de belasting met bijten.
De eerste dunne draden doen veel aan de voorkant, veel minder aan de achterkant. Dus in het begin is die achterste rij slotjes vaak minder nodig.
Het is gemakkelijk bij de eerst plaatsing er veel (dus ook achterin) op te zetten. Daarna kijk je hoe het gaar en vanaf de 4e maand plaatsen wij dan bij wat er nodig is voor het vervolg.
Je hoeft je niet opgelicht te voelen bi voorbaat. Een tweede mening gaat je hiermee niet echt helpen denk ik.
zo, 06/20/2010 - 22:57 Permalink