Vaste beugel en Blok beugel

Author:
*Nicole*
Posted:
wo, 01/18/2006 - 17:49
Vandaag is de vaste beugel erin gegaan, met de supersonische term : Speed-brackets. Om te voorkomen dat ik de brackets eraf bijt, heb ik ook een enorme blok beugel ofzoiets erbij. Echt vreselijk gewoon, ik kan alleen onverstaanbaar slissen. Volgens de orthodontist komt dat goed, maar zijn er mensen hier met ervaringen ermee? Ik werk als secretaresse, is er echt geen alternatief? Voor de rest valt het me reuze mee, beugel doet wel zeer, maar ach dat komt wel goed neem ik aan. Maar dat plastic ding erbij.... :oops:
pippi

mag ik vragen hoe oude je dan bent, op volwassen leeftijd heeft die blok beugel toch geen zin meer omdat je uit de groei bent, was een kaakoperatie geen optie dan??

Groetje Pippi

o ja en thankx voor je reactie
wo, 01/18/2006 - 22:40 Permalink
*Nicole*

37 jaar ben ik.... ja ik noem het een blokbeugel, maar ik begrijp uit jouw reactie dat dat wat anders is? Volgend jaar heb ik de kaakoperatie. Deze losse beugel is tegen het stukbijten van de slotjes... weet niet hoe het heet... Vind overigens de pijn nu erger dan die losse beugel, verschrikkelijk zeg. Ben ik nou zo'n pieperd?
do, 01/19/2006 - 11:35 Permalink
pippi

ok ja dat is wat anders inderdaad, maar hoe krijg je dat voor elkaar dan het kapotbijten?? het zit toch op je voortanden geplakt??... maar doet het zo'n pijn dan?? heb jij ook doorzichtige slotjes??
do, 01/19/2006 - 12:22 Permalink
*Nicole*

Mijn ondertanden komen tegen mijn gehemelte aan en bijten daar wondjes. De boventanden komen helemaal langs de ondertanden. Nu met die slotjes zou dat langs elkaar heen schuren, en zou het kapot kunnen gaan volgens de orthodontist. Hij had het ook nog over lijm op de kiezen als alternatief voor de losse beugel, maar ik ben vergeten te vragen waarom hij daar niet voor gekozen heeft. Zal ik aanstaande woensdag doen... Ja ik heb van die metalen slotjes, zogenaamde Speed brackets. Volgens de folder die ik meekreeg zijn die 3 keer zo klein als de normale slotjes, en ook veel kleiner dan de doorzichtige slotjes. Doet het bij jou ook zo zeer? Jij hebt toch zowel sdoorzichtige als metalen? Of heb je ze nog niet?
do, 01/19/2006 - 12:43 Permalink
pippi

ok is snapte er al niks van :D
Nee ik krijg m volgende maand, ben wel heel benieuwd hoor ben zelf 28 en das dan toch ff vreemd denk ik, maar ik dacht dat de pijn wel mee zou vallen, maar uit hou reactie te merken moet ik het dus niet onderschatten :-?

groetjes
do, 01/19/2006 - 15:41 Permalink
*Nicole*

Niet al te hard schrikken hoor... het is nu de tweede dag en het went al. Af en toe vergeet ik zelfs dat ik die beugels in heb, niet te geloven. Zelfs de pijn went op een bepaalde manier. En wat paracetamol erbij, dan gaat het wel. Het schijnt wel normaal te zijn, dat je de eerste dagen pijn hebt, en het schijnt weer weg te gaan (hopelijk). Misschien ben ik gewoon een wat aanstellerig.... :oops: Het viel mij in ieder geval behoorlijk tegen gisteren en vandaag. Maar nu is het houdbaar.
Misschien komt het ook wel omdat er vorige week dinsdag 4 kiezen in 1 keer zijn getrokken en dat was nog best gevoelig toen gisteren de beugel erin ging, het was nog niet helemaal genezen. Bovendien is er een verstandskies aan het doorkomen rechtsboven, wat niet gaat doordat het ding onder de achterste kies zit. Dat helpt ook allemaal niet zo mee.... maar niet schrikken hoor, zal vast allemaal wel de moeite waard zijn... Moeten er bij jou nog kiezen uit?
do, 01/19/2006 - 17:03 Permalink
pippi

hahaha ok nou gelukkig maar.. Hej zijn ze lang bezig geweest om het er allemaal in te zetten???
ik heb vorige week 2 kiezen getrokken, dus dat heb ik al gehads gelukkig ,aangezien ik ook absoluut geen held ben hoor :D
vr, 01/20/2006 - 15:50 Permalink
*Nicole*

Hoefden er maar 2 uit? Bofkont :P
Het duurde maar een uurtje om gebit goed te reinigen, en daarna de slotjes te lijmen, de draad erdoorheen te trekken, de elastieken over de 4 gaten (van de getrokken kiezen) te trekken en de loss beugel pasklaar te maken. Het ging heel snel voorbij. Viel op een gegeven moment bijna in slaap :oops: De pijn schijnt maar 4 tot 6 dagen te duren, komt door het trekken van die slotjes aan je tanden en kiezen... Ben nu dag 3 doorgekomen.... pfff ben ook geen held hoor.... :oops:
vr, 01/20/2006 - 22:35 Permalink