Valt hier wat aan te doen

Author:
2011
Posted:
di, 12/28/2010 - 21:51
Ik zou graag de spleet tussen mijn voortanden(boven) zien verdwijnen en als het even kan mijn al mijn ondertanden op een rijtje. Ik vroeg me af of hier een beugel een goede optie is en hoelang me dat ongeveer gaat duren?

Ter illustratie van het probleem een foto
Attach
grace

volgens mij is je ECHTE vraag niet zozeer hoeveel maanden, maar vind je t de moeite waard om n beugel hiervoor te nemen (denk ik). Ik vind van WEL. Hoelang iets duurt is afhankelijk van (denk ik) je leeftijd en de visie van de ortho die jij benaderdt. Leeftijd haal ik uit die tread van die 39 jarige, blijkbaar is leeftijd relevant voor de duur van je beugel. Ook begrijp ik dat als je de 50 gepasseerd bent het moeilijk is n ortho te vinden.
Beste kun je een aantal bezoekjes brengen bij orthos. De adviezen die ik kreeg verschilden ook zo van: 4 kiezen eruit, tot er gaat helemaal niks uit.
Ik heb r niet voor gestudeerd en snap daarom dit verschil tussen dag en nacht niet. Misschien dat 1 vd specialisten op dit forum dit kan toelichten, zou fijn zijn.

(Ik hoop niet dat je t erg vindt als ik t zeg, maar vind je 2 voortanden best wel lang (proportioneel gezien))
wo, 12/29/2010 - 23:31 Permalink
alpifresh

(Ik hoop niet dat je t erg vindt als ik t zeg, maar vind je 2 voortanden best wel lang (proportioneel gezien))

Dit kan geslepen worden.

Met een beugel kunnen tanden ook iets omhoog/omlaag gezet worden. Dat gebeurt bij mij nu.


@ 2011
Voor volwassenen geldt dat je met ongeveer 12 maanden klaar kunt zijn. Natuurlijk zijn er uitzonderingen naar boven, maar net zo goed naar beneden.

Als ik goed begrijp hoe het nu bij mij gaat: 3 tot 4 maanden om alles weer in het gelid te krijgen, 3 tot 4 maanden voor detailwerk, 3 tot 4 maanden om boven- en onderkaak goed passend te krijgen.

En, in eerste instantie wilde ik een beugel alleen maar voor het 'grovere rechtzetwerk'. Als het maar weer wat toonbaar was. Maar toen dat eenmaal was bereikt, wilde ik dat ene randje toch ook nog weg hebben, en of het daar nog een beetje gedraaid kon worden, en...
Je wordt steeds kieskeuriger, wilt het nòg netter hebben.
In het begin was ik blij met iedere verbetering, nu ben ik een muggezifter geworden en moet ik me inhouden om mijn ortho niet op de kast te jagen :D .

Als je naar meerdere orthos gaat voor advies, hou er dan even rekening mee dat er wat botte horken tussen kunnen zitten. Ik heb een aantal keren na afloop buiten gestaan, verbijsterd het gebrek aan sociale vaardigheden.


@Grace, wat ik begrepen heb over het verschil in meningen tussen orthos:
*Om te beginnen zijn er 3 opleidingen in Nederland met eigen docenten met eigen ervaringen en inzichten die ze doorgeven. Daarnaast zijn er orthos in het buitenland opgeleid.
*Verder zijn er de afgelopen jaren veel veranderingen geweest in het vakgebied. Niet iedere ortho is daarin meegegaan.
N.B. Leeftijd van de ortho zegt hier niks! Ik ben bij een jonge ortho geweest, die me absoluut niet wilde helpen (Heeft geleerd op zijn opleiding dat ik niet te helpen ben?"). Zit nu bij een oude (Sorry schat! In vergelijking natuurlijk.) ortho, die me uitstekend helpt en binnen 12 maanden klaar wil zijn (zal wel gaan lukken).
do, 12/30/2010 - 02:12 Permalink
grace


Als je naar meerdere orthos gaat voor advies, hou er dan even rekening mee dat er wat botte horken tussen kunnen zitten. Ik heb een aantal keren na afloop buiten gestaan, verbijsterd het gebrek aan sociale vaardigheden.


wil in januari 2nd opinion over hoe lang t nog gaat duren, ik beugel al 6 mnd en ik trek t nog maar max 7 mnd. maar naar wie te gaan. volgens mij zit niemand te wachten op n 2nd opinion. Ben niet ontevreden over mijn ortho, integendeel, maar ik wil max nog maar 7 mnd, heb vragen over gebruikte materialen bij spalkje: liefst wit, maar nergens op de wereld lees je hier iets over, ok nu wil ik ook een hoektand beetje "afslijpen" (wordt ie dan niet zwakker tegen bacterien? kan toch nooit goed zijn?). ja ook ik jaag mijn ortho de kast op want ik wil alles sneller, t duurt en duurt en duurt.

heb je n tip voor n ortho die geen wachttijd ve jaar heeft en bij wie je r niet uitgeschopt wordt omdat je 2nd opinion wenst? o en die heel heel veel weet over spalkjes. mijn vriendinnetje heeft n zilveren en bij lachbuien omdat we melig zijn zie ik m toch zitten, dan denk ik mmmmm
do, 12/30/2010 - 20:29 Permalink