Uitneembare beugel

Author:
Jacques
Posted:
zo, 12/31/2006 - 01:37
Ik heb een paar jaar geleden een vaste beugel gehad en toen ik hem na zo ongeveer een jaar uitmocht was de orthodontist tevreden met het resultaat. Ikzelf in het begin ook wel, maar later begon ik me toch te storen aan mijn twee bovenste laterale snijtanden (heb het opgezocht, ik geloof dat dat de juiste benaming is). Die staan namelijk nog een beetje scheef, naar buiten toe gericht. Ook vind ik dat mijn bovenste centrale snijtanden nog een te grote overbeet hebben (wederom opgezocht :wink:). Nu ben ik inmiddels 21 en heb ik weinig zin meer in een vaste beugel. Mijn vraag dus, zou het mogelijk zijn dit met een uitneembare beugel op te lossen?

Ik kan me voorstellen als dit niet genoeg informatie is, maar ik dacht, ik kan het altijd hier eerst even vragen voor ik een afspraak bij de orthodontist maak.
BJN

't Kan.
Tanden verschuiven door de druk die er op gezet wordt. Simpele tandverplaatsingen kunnen met een plaatje. Dat moet dan wel 24 u/d gedragen worden. Dat is meteen het voordeel van vaste apparatuur (slotjes). Die zitten vast en drukken daarom 24u/d. Dat gaat het snelst en de orthodontist kan elke tandbeweging goed sturen.

Realiseer je wel: Wat met een plaat in 3 maanden recht schuift, komt vaak met (evt witte) slotjes in 6 weken al goed.
zo, 12/31/2006 - 15:01 Permalink