Uitgegroeide kies (element 37)

Author:
Carda
Posted:
vr, 04/29/2016 - 09:38
Beste deskundige,

Graag zou ik advies krijgen over het volgende:

Mijn dochter (17) is bij de kaakchirurg geweest na doorverwijzing van tandarts i.v.m. element 37 (zie mijn post onderwerp: advies OPG verstandskiezen)
Deze kan niet goed doorkomen doordat de verstandskies (38) tegendruk geeft. Hij wil dus verstandskies 38 trekken zodat 37 volledig kan doorkomen

Nu constateerde de kaakchirurg dat element 27 (boven) iets is doorgegroeid en nu al contact maakt met de nog niet volgroeide 37.
Voordat kaakchirurg e.e.a. wil gaan verwijderen heeft hij haar doorgestuurd naar de orthodontist voor advies over de uitgegroeide 27.
Er zou een behandeling mogelijk kunnen zijn om element 27 terug te duwen d.m.v een botanker of een mini schroef of beugel?
Mijn dochter ziet een beugel etc echt niet zitten en ik eerlijk gezegd ook niet. Kaakchirurg zei dat een optie ook is om de uitgegroeide 27 te trekken zodat de verstandskies(28)op die plaats door kan komen. Dus geen beugel of botanker etc.

Onder zou dat ook een optie zijn: 37 trekken zodat 38 op die plaats door kan komen Of 38 trekken en 37 volledig door laten komen(gaat de 37 dan ook niet weer uitgroeien omdat de 28 lange duurt met doorkomen?)

Is het überhaupt zo erg als de bovenste uitgegroeide kies gewoon blijft zitten en de onderste 37 volgroeid is en elkaar raken?
Er zijn zoveel mensen waarbij te tanden en of kiezen niet mooi recht staan zonder problemen! Verder is haar gebit mooi en staat alles keurig.

Ik hoop dat mijn verhaal en vragen duidelijk zijn en ik hoop dat er een deskundige is die hier een reactie op kan geven.
Ter verduidelijking heb ik de OPG meegestuurd als bijlage.

Alvast bedankt!
Attach
Grappa

De 37 zo laten zitten is niet verstandig. Reinigen is lastig en het risico op caries, tandvlees onsteking en parodontale afbraak (verlies van kaakbot) is groot. De 37 trekken en de 38 laten doorbreken ook niet. Deze kies,de 38, zal gaan kantelen en zonder orthodontie nooit goed op de plaats van de 37 komen te staan. Orthodontisch intruderen van de 27 is een optie. Zo ook het trekken van de 27 en de 28 laten doorkomen. Het is niet onmogelijk dat t.z.t. nog steeds orthodontie nodig is. Misschien toch goed om nog eens met de orthodontist te gaan praten.
za, 04/30/2016 - 13:35 Permalink
Carda

Als antwoord op door Grappa

Hartelijk dank voor uw reactie!
De kaakchirurg zei ook nog dat een optie zou zijn de 38 trekken en de 37 een "zetje" geven zodat deze netjes door kan komen. Wat is uw idee daarover? Kan de 37 ook goed doorkomen zonder"zetje' als de 38 getrokken is? En evt het stukje tandvlees wat nog over de 37 zit weghaken om hem beter te laten doorkomen ook een idee?


Boven de 28 trekken en de 27 zo laten zitten is dat echt erg? Of is het beter idd de 27 trekken en de 28 op de plek van 27 laten doorkomen(zonder orthodontische behandeling)

De afspraak staat al bij de orto voor advies maar wil me graag goed inlezen en informeren naar andere mogelijkheden Het liefst dus gëén orthodontische behandeling!
zo, 05/01/2016 - 16:11 Permalink