Twijfels

Author:
blue_eyez
Posted:
do, 12/14/2006 - 23:38
Ik ben 21 jaar. Ik moest op mijn 11de al een beugel, maar durfde niet. Nu heb ik eindelijk de stappen in goede richting genomen.

Mijn tandarts doet ook beugels. Zij beweerde, na het zien van mijn gebit, dat ik binnen een jaar klaar zou kunnen zijn met alleen een slotjesbeugel. Na lang twijfelde stemde ik ermee in.

Nu zit mijn slotjesbeugel er een maand. Vandaag kwam ik terug voor de eerste controle en een nieuwe draad.

Het bleek dat een nieuwe draad nog niet zou passen, dus kreeg ik alleen nieuwe elastiekjes om de draad opnieuw vast te zetten.

De tandarts zei dat het normaal was dat het na een maand nog niet past, maar dat er wel beweging in mijn tanden zit (loszitten ofzo).

Maar opeens zei ze dat ik nog een beugel krijg, een plaatbeugel, omdat mijn verhemelte maar 1 vinger breed is en heel hoog. Ze had wel zoiets gezegd tijdens het beoordelen van de gipsmodel, maar ze twijfelt nog steeds over mijn hoge gehemelte: kiezen trekken, een plaatbeugel of een kaakoperatie (osteotomie)...

Ik krijg een punthoofd van haar twijfels, maar zij zegt dat ze pas over 3 maanden kan zeggen wat de beste methode is. Maar opeens is de prognose van 1 beugel en een jaar tijd, veranderd in 2 beugels in 2 jaar tijd, of kiezen trekken, of een operatie.

Ik durf niet meer op haar te bouwen. Is een second opinion aan te raden bij een echte orthodontist?

Klopt het dat je gehemelte breder kan worden met een plaatbeugel als je al uitgegroeid bent?

Is kiezen trekken vaker een methode bij orthodontie, want ik vind het bizar om gezonde kiezen te trekken?!

Als er foto's nodig zijn hoor ik het wel!
Cobi

Ik had zowieso al naar een orhtodontist gegaan, die zijn er toch in gespecialiseerd. En kan me voorstellen dat je gek word van haar, omdat ze nu opeens andere dingen gaat zeggen..
Ik hoop dat er iemand is die goed advies aan je kan geven hier.
vr, 12/15/2006 - 11:42 Permalink