tandvlees trekt weg

Author:
kina
Posted:
vr, 04/13/2007 - 09:16
Mijn zoon heeft sinds september "blokjes" op zijn tanden. Hij moet deze nog zeker een jaar dragen.
Sinds een paar weken heb ik gemerkt dat zijn tandvlees van zijn bovenste tanden "wegtrekt" waardoor er steeds meer tand zichtbaar wordt. Dit kan toch niet goed zijn!
Beter poetsen - was de raad die hij vorige keer meekreeg naar huis, maar ligt het probleem alleen daaraan en komt dit ooit weer goed?
BJN

Over het algemeen kan er niet veel misgaan als de beugelbehandeling volgens de 'regelen der kunst' uitgevoerd wordt. Laat je zoon deze maand veel aandacht aan het poetsen schenken. Goed poetsen met een beugel is tijdrovend. Het kost zeker 3 tot 5 minuten (eierwekker op de wastafel!). Of minimaal 15 tellen per tand per vlak. Poets eventueel 1x per dag langs de tandvleesranden zelf even na.
Ga volgende keer mee en vraag de orthodontist of het nu beter gaat. Zo niet dan kan er een individuele poestinstructie plaatsvinden. Meld ook je ongerustheid nogmaals dan geef je de orthodontist de kans het uit te leggen.
Als het dan niet naar je zin is vraag je het aan je tandarts. Die wil zeker dan even kijken en met jullie overleggen.

In onze praktijk halen we bij een herhaalde 'beter poetsen' signalering de draad er een paar weken uit. Dan kan je zoon er even veel gemakkelijker bij en dan is het tandvlees snel weer gezond. De beugelbehandeling kan dan snel weer doorgaan.
Het betreft een te individueel probleem om hier een 'instructieve" oplossing te geven.

Succes
vr, 04/13/2007 - 14:04 Permalink