Tandenboog verbreden, lipinsufficientie

Author:
Melissa4
Posted:
wo, 02/12/2020 - 18:51
Hallo leden,

Ik heb als jong meisje 9 jaar een Buitenboordbeugel gedragen met een twinblock. Ik was vanaf de geboorte een mondademer, omdat ik vanaf dag 1 flesvoeding kreeg en ging duimen om toch door de neus te kunnen ademen vanwege te weinig lipkracht. Mijn ouders hadden geen benul van de oorzaak van mijn scheve tanden. Door de orthodontist is het open mond gedrag niet afgeleerd. Na 3 jaar behandelen zei hij "oh ik zie dat je lippen niet goed sluiten, dat komt helemaal goed door veel te zoenen". Dit is voor mij nogal een pijnlijke herinnering....een kind met een gezonde intelligentie had gemakkelijk en succesvol een traject omft kunnen afsluiten.

Nu zoveel jaren later baal ik van de schade die mijn gezicht en luchtwegen zijn aangedaan. Mijn Tandenboog is veel te smal (geen extractie) , ondertanden staan scheef, lipinsufficientie, afgeplatte jukbeenderen, bochel op de neus, terugvallende kin, een luchtweg smaller dan deze hoort te zijn, veel wekarousals tijdens de slaap, geen OSA dus geen behandeling...voorwaartse kanteling van de nek, migraine, nek en rugklachten, duizeligheid.

Is er een orthodontist die bijvoorbeeld semi-rapid expansion kan doen in Nederland? Of op een andere manier mijn Tandenboog verbreden? Ik lijd psychisch veel onder mijn uiterlijk en ik slaap slecht door een vernauwde luchtweg, maar ik krijg geen behandeling want geen apneus en het zuurstofgehalte is goed. UARS is in Nederland volgens mij nog geen erkende aandoening.