Tanden niet recht te zetten. Hoe kan dat

Author:
Clairety
Posted:
do, 01/18/2007 - 19:33
Ik weet dat ik in mijn vorige onderwerp hier al over heb geschreven, maar deze onderwerp klopt meer me mijn vragen.

Ik ben 25. Ben vandaag bij de ortho geweest voor bespreking. Hij zij dat ik maar 12 mnd vaste apparatuur nodig heb. Goed prachtig, maar....

Hij zegt dat mijn tanden naar achteren geschoven worden maar dat ze niet recht kunnen. (Alleen een beetje, zo weinig zelfs dat ik het niet zou merken, zei hij)
Hoe kan dat nou? Ik weet wel dat mijn tanden heel schuin zijn, maar waarom kan een vaste apparatuur de tanden niet rechtzetten???
Is er echt geen (andere) mogelijkheid om ze toch recht genoeg te zetten???
Ik heb genoeg mensen gezien met tanden veel schuiner dan ik die toch hun tanden recht kregen.

Of moeten daarvoor langer dan 12 maanden een beugel dragen???
(Het maakt mij niet uit als ik 600 eu extra moet betalen, dat heb ik me al op voorbereid)

Ik wil niet zomaar naar een andere ortho stappen voor een 2e mening.

Ik heb blijkbaar ook een grote tong, waardoor mijn tanden naar voren geduwd worden en werden, maar er is genoeg ruimte voor mijn tong als ze recht komen te zitten. Toen ik 14 was waren ze wel ietsje schuin, maar toch niet genoeg om een beugel te mogen, dus ze zijn inmiddels echt veel schuiner geworden.

Alvast hartelijk bedankt voor uw hulp

Claire
BJN

Of je hebt het niet goed begrepen door de moeilijke uitleg, of het kan echt niet volgens deze orthodontist.
Dus je gaat terug en vraagt een nieuw gesprek+uitleg (dat is niet gek!), of je haalt alle gegevens en vraagt een opinie van een andere orthodontist. Als die het je beter uitlegt of een ander idee heeft dan begin je daar.
NB: Een tweede mening is iets van andere orde. Bijvoorbeeld als de behandeling niet vlot, of als je verschil van mening hebt.
wo, 02/07/2007 - 20:27 Permalink
*Nicole*

Bij mij stonden mijn boventanden gigantische schuin naar voren, en zijn nu kaarsrecht naar beneden. Nu worden ze weer iets schuiner geduwd om 1 of andere reden.... wel vreemd hoor, dat het bij jou niet zou kunnen :roll:
vr, 02/09/2007 - 15:04 Permalink