Tanden naar voren door beugel bij dochter (13)

Author:
Moja
Posted:
za, 05/04/2019 - 15:57
Hallo,
Mijn dochter heeft 8 maanden geleden een slotjes beugel gekregen.
Even kort gezegd; ze had onvoldoende ruimte, tanden stonden schots en scheef, en er was sprake van een diepe beet en n kruisbeet..
Vanwege veel te weinig ruimte zijn 2 eerste pre-molars en 2 tweede pre-molars getrokken.
De voortanden stonden onregelmatig in haar tandvlees en overlapte elkaar, deze stonden overigens vrij snel recht maar wel met een flinke overbeet en ze zijn
meer naar beneden gehaald.
Nu lijken ze dus erg lang, 2 lange voortanden die prominent naar voren staan.
Hierdoor lijkt haar onderkaak iets meer naar achteren te staan. Ze heeft wel n kleine kaak, maar dat was niet erg opvallend, nu valt t dus wel op.
Ze kan haar mond nu moeilijk sluiten en t is niet echt een mooi. Voorheen kon ze haar mond wel goed sluiten doordat alles redelijk ver naar achter stond.
We zijn nu in de fase dat ze de voorste snijtanden aan gaan sluiten, die waren door de beugel wat los komen te staan, daarna zullen die iets naar achteren worden geplaatst terwijl onderste tanden naar voren komen middels elastieken had ik begrepen zodat haar kleine kaak minder opvalt + achterste kiezen komen naar voren om alle openingen te sluiten.

Mijn vraag is, waarom zijn haar snijtanden naar voren gekomen met de beugel?
Zou het mogelijk zijn dat alleen de 2 voorste lange snijtanden naar achter worden geplaatst zodat ze in een rechte lijn komen met de snijtanden links en recht.
Ik heb nu het idee dat ze alles in de ronding zoals t nu staat naar achter gaan plaatsen, maar ik ben bang dat ze dan niet zo'n mooie glimlach krijgt en onvoldoende lip support aan de zijkant.
T lijkt mij mooier om 4 snijtanden min of meer (niet helemaal natuurlijk) naast elkaar te plaatsen, vooral ook omdat ze niet van gelijke hoogte zijn.
(de 2 grote snijtanden zijn ietsjes langer dan de andere snijtanden en hoektanden) zodat ze een vollere bredere lach krijgt met voldoende lip support.
Ik hoop dat ik t goed heb uitgelegd en zou het heel fijn vinden als iemand mij advies kan geven of dit uberhaupt mogelijk is.
Dank je wel!
Moja

Als antwoord op door vV

Dank je wel voor je reactie.
Ik begrijp dat ik dit met de orthodontist moet bespreken maar t duurt nog vrij lang eer we de volgende afspraak hebben.
Bovendien is onze orthodontist niet echt n prater, ik krijg altijd korte antwoorden waardoor ik t gevoel krijg dat ik hele domme vragen stel.
Ik wil heel graag weten waarom haar snijtanden naar voren zijn gekomen met de beugel en of t mogelijk is om alleen 2 lange snijtanden iets naar achteren te plaatsen.
Ik zou t heel erg vinden als haar lip zou ''inzakken''. Ik heb al t idee dat haar gezicht ietsjes smaller is geworden maar misschien komt dat door t groeien??
zo, 05/05/2019 - 11:29 Permalink
vV

Als antwoord op door Moja

probleem is dat dit zonder het hele dossier te kennen lastig te beoordelen is, blijft gissen en daar heb je niets aan. Zet alle vragen duidelijk op papier. Als ie geen prater is misschien wel een schrijver, dien dan schriftelijk in met mededeling eea graag besproken te willen zien bij komende afspraak en er liever een aparte eerdere afspraak voor te maken. Uiteindelijk betaal je er ook voor goed geïnformeerd te worden.
zo, 05/05/2019 - 17:21 Permalink
vV

Als antwoord op door Moja

genoeg om te kunnen beoordelen wat nodig is aan info , zonder dat het gissen is. Grote lijn: het kan best zijn dat tanden even in een op het oog verkeerde positie komen, als voorbereiding om ruimte te maken bv om andere dingen eerst te doen, en dan weer teruggeleid worden. Ik Zeg dus niet dat dat zo is, daarvoor moet het plan en dossier er dus bij zijn...nu is het gissen. maar daar hebben jullie niets aan.
di, 05/07/2019 - 10:33 Permalink
Jo-Janneke

Verkeerde beet kan te maken hebben met lichte scheefstand van de atlas. Dus die bovenste nekwervel. Zelf de ervaring gehad, dat mijn tanden na een atlascorrectie langzamerhand naar een andere, betere positie gleden. Atlascorrectie zal niet alle problemen oplossen maar kan verdere correctie van het gebit vergemakkelijken.
za, 11/16/2019 - 17:18 Permalink