Tanden naar achteren

Author:
katchum
Posted:
do, 02/16/2006 - 19:45
Hallo

Ik heb een tand verloren naast mijn snijtanden. Dat gat is te klein om een implantaat te zetten.

Nu vraag ik me af of er geen beugel bestaat die inwendig kan geplaatst worden om heel die rij tanden naar achteren te duwen?
Kan dit niet gebeuren met een uitneembare beugel met schroefmechanisme? Ik wil niet echt rondlopen met een uitwendige head gear.

Ik kon ook kiezen om de tanden naar voor te schuiven, maar ik was dan bang over hoe het er dan zou uitzien, ook is het moeilijk te voorspellen hoe de kaken dan sluiten. De tong zou dan de kiezen raken wat een ongemakkelijk gevoel geeft.

Trouwens, is het mogelijk om die hoektand dan te slijpen tot een kleine tand en de kies die ernaast staat op te vullen en te doen lijken als een hoektand?

groeten

Albert
BJN

Je kan tanden naar alle kanten bewegen. Maar het moet uiteindelijk passen in de beet met de ondertanden. Dus: laat het beoordelen door een orthodontist die een vaste samenwerking heeft met een implantoloog. Dan krijg je vakkundig advies uit dat team en gaat het zeker lukken.
De antwoorden op je vragen hangen af van veel aspecten van je gebit. Hier kun je dat niet krijgen. Bij een orthodontist wel.
do, 02/16/2006 - 23:00 Permalink