Tand implantaat verschuift

Author:
swiftchon
Posted:
do, 11/14/2019 - 16:25
Hoi,

Ik heb al jaren paradontitis en ga daarvoor regelmatig naar de tandarts/

Ongeveer een jaar geleden twee implantaten in de onderkaak en daarop 4 nieuwe voorste tanden wegens de echte te los gekomen door de paradontitis.

Nu merkte ik onlangs op dat die tanden meer naar buiten gekanteld waren dan vroeger. Als ik in een appel bijt, voel ik ook
dat ze niet mooi snijden.
Mijn tandarts/prof zei vandaag, nadat hij dit dus ook vastgesteld heeft, dat nog nooit in zijn carrière tegengekomen te zijn.
De plaats tussen de valse tanden en de echte daarnaast, zou hij nu dichten met een soort kroon of aanpassing van de valse tanden.

Mooi, maar wat nu? Het boezemt me niet echt met vertrouwen in dat
1. dat gebeurd is en nog gebeurt waarschijnlijk ?
2. hij dat nog nooit tegengekomen is en ook geen verklaring voorheeft gegeven

Iemand die dit wel kan plaatsen of verklaren?
Alvast bedankt
vV

het is 100% zeker dat de implantaten van plaats veranderd zijn? kan theoretisch niet en ook nog nooit gezien. Zou reden zijn voor mij iemand naar een zeer ervaren implantoloog, liefst implantoloog/kaakchirurg te sturen. Je kan nu wel wat aan de gevolgen gaan doen, maar ik zou eerst willen weten hoe en wat...
do, 11/14/2019 - 17:18 Permalink
swiftchon

Als antwoord op door vV

Jawel, hij had het ook nog nooit gezien. Maar hij zei dat het eerder mijn kaak was dan de implantaten die zouden veranderd zijn van positie/vorm ?
De implantaten stonden 'nog recht'.
Raar dat hij me dan niet doorverwezen heeft naar een implantoloog/kaakchirurg.
Anders vraag ik hem eens of dit niet aangewezen is nu.
do, 11/14/2019 - 17:21 Permalink
Lieneke

Het uitwaaien van het front kan inderdaad gebeuren bij parodontitis. Er is dan te weinig bot dat de tanden mooi op hun plek houdt en zo gaan ze 'aan de wandel'. Implantaten zou je niet in een mond met parodontitis moeten zetten...Ik denk dat een second opinion bij een ervaren parodontoloog/implantoloog geen overbodige luxe is. Hoe oud ben je trouwens?
zo, 11/17/2019 - 17:02 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door vV

Bij echt actieve parodontitis zou ik het absoluut afraden. Als je al heel lang onder behandeling staat en het is stabiel, dan zou het wel kunnen. Ligt er ook aan of je rookt en of je diabeet bent (risicofactoren voor paro). En natuurlijk wat jouw wens is en of je akkoord gaat met risico nemen dat het niet goed gaat.
ma, 11/25/2019 - 12:34 Permalink