Stoppen met TPA?

Author:
Rosalie91
Posted:
wo, 08/16/2017 - 13:16
Beste,

Ik ben 26 jaar en heb nu sinds januari een slotjesbeugel boven en sinds vorige week ook onder. Ik heb een beugel genomen omdat ik door een wortelpuntontsteking mijn tand naast mijn voortand helaas heb moeten laten trekken. Maar gelukkig heeft de ortho een mooi behandelplan opgesteld waardoor het gat langzaam gedicht wordt, en alle tanden naar voren worden geschoven.

Toen ik begon in januari kreeg ik ook een TPA beugel, om mijn overbeet te verminderen. Ik bleef hier echter zoveel last van houden (letterlijk bloedende tong/blaren) dat de ortho had besloten om hem tijdelijk eruit te halen zodat mijn mond weer kon genezen.

Nu moet ik in oktober bij mijn volgende afspraak weer de TPA, ze zullen er nu alleen een kleinere inzetten. Maar nu ik verwend ben en al een paar maanden zonder TPA loop, wil ik dat ding helemaal niet meer terug. Van de slotjesbeugel heb ik helemaal geen last (behalve de gebruikelijke beginnerspijntjes). Maar die TPA was echt verschrikkelijk.
Ik krijg het idee dat de orthodontist mijn angst/gevoel hier niet echt over begrijpt. Natuurlijk wil hij een perfect 100% recht gebit maken, maar ik ben al gewoon heel blij als dat gapende gat in mijn mond dicht is! Die overbeet vind ik helemaal niet erg.
Nu is mijn vraag:
Is het heel erg om de behandeling door te zetten zonder TPA? Of zal dat ten koste gaan van mijn rechte tanden straks?

Mvg,
Rosalie
Cleo123

Beste Rosalie,

Ik zit ongeveer met precies dezelfde kwestie. Ik heb nu sinds oktober een tpa. Ik word er helemaal gek van. Ik kan kan er niet aan wennen. Mijn tong en tandvlees doen verschrikkelijk veel pijn. Maar begrip van ortho vind ik ook nergers. En volgende week krijg ik dan mijn slotjes beugel. En het lijkt me nu echt vreselijk om zoveel beugel in je mond te hebben. Nu is mijn vraag aan jou: is de Tpa er weer ingegaan? Hoe js het verlopen? Ik hoor graag. Grt
ma, 04/02/2018 - 10:10 Permalink