Start gemaakt

Author:
Lizzie
Posted:
do, 04/06/2006 - 20:06
Afgelopen maandag is de start gemaakt.
Mijn voortand onder is eruit gehaald om plaats te maken in de kaak.
Schrok toch wel van het gat dat ontstond én van hoe erg je dat ziet!

Het vervelende was dat ik dinsdag avond een presentatie mocht houden voor een groot gezelschap. Voelde me dus knap opgelaten. Maarja, dacht dat er niets aan te doen zou zijn en dat ik me nog wel een hele tijd daarvoor zou mogen gaan schamen. Presentatie ging ondanks dat ik me niet zo zelfverzekerd voelde, gelukkig erg goed.
Maar nou moest ik gisteren met de kids voor controle en en passant zei ik daar dus iets over tegen de tandarts. Hij had er eigenlijk op gerekend dat de beugel er vrij snel in zou gaan en wist niet wat voor werk ik deed.

Nu heeft hij dus geregeld dat ik met spoed kon komen en dat de twee tanden naast het gat verbreed zouden worden!
Dat is vanmiddag gedaan en ik ben er superblij mee!
Het gat is dicht en ik kan weer redelijk praten (zonder s met consumptie ) en de beugel wordt er over twee weken gewoon overheen gezet. De "vulling" slijpen ze er dan beetje bij beetje af, tot ze weer gewoon op mijn tand zitten!

Super dus, applaus voor de tandarts en Anita, die mijn mond weer mooi maakte!


:smt003
Senna

Hallo Lizzie,

Mag ik vragen welke beugel je krijgt. Ik ben ook bezig voor misschien een beugelbehandeling te gaan nemen. 11 April heb ik een afspraak bij de tandarts, voor onder (is het erg nodig). Ik hoor het dan wel van je...

Groetjes Senna.
vr, 04/07/2006 - 08:39 Permalink
Lizzie

Het wordt een vast beugel boven én beneden. Een plaatjesbeugel, of hoe noemen ze het anders tegenwoordig?

Niet zozeer voor het esthetische, maar omdat mijn tanden beneden langzaam uit de kaak gedrukt worden, waardoor er gevaar voor uitvallen bestaat. Dat zou zonde zijn omdat ik een erg goed gebit heb, ondanks het feit dat ik erg lang niet naar de tandarts geweest was!

Donderdag volgende stapje, dan gaan ze separeren. Volgens mij een soort van elastiekjes om de kiezen spannen om wat ruimte te maken of zo?
Weet iemand of je dan ook gevoelige kiezen krijgt? Heb namelijk een etentje die dag, kan ik alvast vragen of ze puree op het menu zetten?!
vr, 04/07/2006 - 19:50 Permalink
pippi

hoi hoi,

Nou ik zal maar afzeggen dat etentje, want je krijgt echt nix weg behalve vla!! ik heb net sinds een week een blokjes beugel en die eerste week is echt geen pretje, ben 4 kilo kwijt (das wel weer fijn hihi) maar je tanden zijn mega gevoelig, praten heel onwennig je hebt het idee dat je je lippen niet op mekaar krijgt, en eten is drama alles blijft ertussen en je kan amper kauwen dus ik persoonlijk zou diezelfde avond niet uit eten gaan!! tis onwijs wennen zo'n ding in je mond!

Gr, Pippi
za, 04/08/2006 - 10:13 Permalink
Lizzie

Hoi Pippi,

Ja, dat wist ik al. Maar ik krijg dan ook de beugel nog niet donderdag!
Alleen het separeren doen ze dan. Elastiekjes om de kiezen om alvast wat ruimte te maken of zo? Voor de staafjes?
De blokjes zelf komen er volgende week dinsdag pas op.
Ik weet dus dat ik met pasen nog een laatste keer lekker kan schransen, omdat dat de week erna wat lastiger wordt.

Ook harde broodjes op het menu dan, want ook dat had ik begrepen, dat harde broodjes met zo'n beugel niet echt aan te raden zijn?
ma, 04/10/2006 - 10:14 Permalink
Lizzie

De elastiekjes zitten er dus om. Weinig last van, alleen dat elastiekje dat knapte, gaf me even een tik! Maar dat was met inzetten.
Kreeg nu dus ook te horen dat ik tegen meerwaarde ook keramische brackets in kan laten zetten.
Dan zou je alleen het ijzeren staafje zien zitten.
Is dat de moeite van het overwegen waard?
Het is zo dat ik voor mijn werk veel praat en hoe minder de beugel op zou vallen, deste makkelijker is dat.
Is het nog steeds zo dat keramische brackets minder goed blijven zitten als de ijzeren? Volgens de assistente niet, maarja, ik wil het wel graag zeker weten?

Lastig wel hoor. Maar ik heb nog tot dinsdag de tijd om er over na te denken, dan worden ze geplaatst. De meerwaarde is 11,20 euro per bracket. In totaal zestien, hoewel het ook half half kon, half keramisch en half ijzer.

Iemand advies? Of maakt het gewoon geen fluit uit?
do, 04/13/2006 - 16:32 Permalink
Lizzie

Mjah. Hoorde net van een andere kennis die ook een beugel heeft, dat het er op een foto leuk uit ziet die doorzichtige brackets, maar dat je ze in het echie ook goed ziet zitten hoor!
Zo "onzichtbaar" als in de folder zijn ze niet.

Nog maar eens over denken.
do, 04/13/2006 - 23:14 Permalink
Lizzie

Het zijn dus gewoon de ijzeren brackets geworden.
Heel gedoe om ze in te zetten, want die opgebouwde tanden hadden dus niet gemogen. Al dat werk is er weer vanaf geslepen. Zijn ze toch wel een klein half uurtje mee bezig geweest. Het was zo goed gedaan, dat het niet duidelijk was waar de composiet ophield en mijn tand begon.

Alles zit er nu dus in, compleet met hippe lichtgroene elastiekjes. Ziet er best flitsend uit volgens mijn kinderen. Sterker nog, op verontwaardigde toon vroegen ze wanneer zij nou eigenlijk eens mogen!

Weinig last van, alleen mijn tong een gevoelig plekje, van een binnenkant van zo'n bandje.
Eten gaat echter bijna niet. Ik weet niet waar ik op zit te bijten. Of het nou eten is, of ijzeren brackets. Heel raar gevoel.
Sla was ook niet handig, dat prikt zich perfect aan alle uitsteeksels vast.
Wél gegarandeerd plezier aan tafel zo, het zag er niet uit!

Hoop dat dat snel went, want ik verga van de honger en mag niet te veel meer afvallen!
di, 04/18/2006 - 19:08 Permalink
Senna

Gefeleciteerd Lizzie. Nu hoor je ook tot de beugelbekkie (als grapje bedoeld). Hoe gaat het nu met je, en met eten. Ik heb niet zo goed nieuws gekregen, ik kan wel beginnen met beugelen, maar dan staat het 5 jaar goed. Dan gaat het weer naar de oude stand staan. Dus ik ga niet beugelen, ik vindt het heel erg jammer. Misschien later door kronen of burg laten veranderen.
Wat bedoel je kinderen met "Sterker nog, op verontwaardigde toon vroegen ze wanneer zij nou eigenlijk eens mogen! " Dat zij dan ook gaan beugelen.... Ik hoor het wel hoe het gaat met je, en met eten.

Gr. Senna.
za, 04/22/2006 - 10:27 Permalink
Lizzie

Hoi Senna,

Het eten begint weer een beetje te gaan.
Veel gevulde koeken gehad de laatste dagen, die zijn lekker zacht en ik ben niet afgevallen!
Had als ik niks deed geen pijn in mijn mond, maar met kauwen deed alles zeer. En jessus, wat blijft het eten overal tussen zitten zeg!!!

Omdat ik lichtgroen elastiekjes heb om de brackets, ziet het er nogal zonnig en blits uit. Vandaar dat mijn kids (nog vrij jong) dat wel erg blits vinden! Ze realiseren zich nog niet helemaal wat het allemaal inhoudt hoor!

En waarom staat het maar vijf jaar goed met beugelen? Bij mij moet er ook zo'n staafje achter komen, wat de tanden permanent fixeert hoor!
za, 04/22/2006 - 21:30 Permalink
sandrawv

erg he de 1e dagen met beugel, ik heb nu 2 weken een damon 3. Heb zeker 3 dagen niet kunnen eten en het bijten met mijn voortanden lukt nu ook nog niet. Daarnaast heb ik een verhoging op mijn kiezen zodat deze niet op elkaar kan.

Maar ik ben blij dat ik de stap heb genomen. En nog maar 50 weken te gaan.

Toi toi toi ze zeggen dat het went.....hoop ik ook op
zo, 04/23/2006 - 22:11 Permalink
Senna

Hallo Lizzie,

Sorry, dat ik nu antwoord. Had wat probs met de pc. Ik zou het ook niet weten, van het terug lopen naar de oude stand. Misschien dat als je dan 5 jaren het stangetje heb gedragen. Dat het dan erna terug gaat lopen, ik zou het anders ook niet weten. Hoe gaat het nu met je.

Groetjes Senna.
P.S. ik stuur je een pm.
di, 04/25/2006 - 20:39 Permalink
Lizzie

Afbijten kan ik inderdaad ook nog niet.
En ondanks dat ik volgens mij niets op mijn kiezen heb, sluiten ze niet meer op lekaar.
Lastig wel hoor!
Ik bijt op het ijzer geloof ik, op de randjes. Zo voelt het tenminste.
Volgende keer toch maar vragen!
wo, 04/26/2006 - 20:38 Permalink
miranda21

Hoi

Ik heb sinds vandaag mijn beugel boven een uit neem bare en onder slotjes maar ik kan mijn kaken helemaal niet op elkaar zetten dus ik heb geen flauw idee hoe ik nu moet eten komt dat ng goed of blijft dat zo?
en ik heb ook dat ik misselijk ben van die beugel boven wat moet ik eraan doen en hebben jullie daar ook last van gehad?

Groetjes Miranda :smt001
ma, 05/15/2006 - 20:29 Permalink