Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Stangetje achter voortanden blijft niet zitten door gebruik gebitsbeschermer | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Stangetje achter voortanden blijft niet zitten door gebruik gebitsbeschermer
Anne27
Offline
Laatst gezien: 8 maanden 1 week geleden
Geregistreerd: 09/11/2019 - 08:53
door Anne27 wo, 09/11/2019 - 13:25
#1

Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar advies, hopelijk heeft iemand een tip voor mij. Ik knars behoorlijk ('s nachts) en draag daarom op advies van de tandarts een gebitsbeschermer/splint. Het stangetje wat ik achter mijn voortanden kreeg (nadat ik klaar was met het dragen van een plaatjesbeugel), ging niet goed samen met de splint die ik draag. Volgens mijn toenmalige tandarts kon ik ook zonder het stangetje en zou de splint ook voldoende zijn voor het recht houden van mijn voortanden. Ik vond dit een prettig idee gezien ik het stangetje zeer vaak opnieuw heb laten vastlijmen omdat deze door het knarsen en de gebitsbeschermer steeds losraakte.
Nu (ongeveer 4 jaar na het verwijderen van het stangetje, en ongeveer 10 jaar na het verwijderen van mijn plaatjesbeugel) merk ik echter dat het erop lijkt dat mijn voortanden (en de tanden ernaast) toch beginnen te schuiven. Heeft iemand een goede tip voor mij? Het is belangrijk voor mij om een gebitsbeschermer te dragen. Volgens mijn tandarts bestaat er geen combinatie (een soort nachtbeugel die zowel de tanden op de juiste plaats houdt en daarbij mijn tanden beschermt tegen het knarsen). Hopelijk is mijn verhaal helder (?). Ik zou het erg op prijs stellen als er iemand met mij mee zou willen denken.