Spleetjes bij hoektanden na beugel

Author:
Agepagelage
Posted:
vr, 07/09/2021 - 01:03
Na mijn beugel heb ik gemerkt dat ik bij beide hoektanden en de tand ernaast (de tanden die naast de voortanden staan) een spleetje heb met tandvlees ertussen.

Toen ik navraag deed bij mijn orthodontist zei hij dat hij de gebitsmodellen van voor en na de beugel heeft vergeleken en dat die spleetjes er zowel voor de beugel als na de beugel aanwezig waren en dat dit gewoon normaal is en het niet uit elkaar is gegaan.

Wat is de reden dat deze spleetjes aanwezig zijn? Is dat genetisch o.i.d. dat die tanden niet tegen elkaar kunnen staan? Komt het door het tandvlees?

Met een beugel moet dit toch gewoon tegen elkaar aan staan neem ik aan?

Als de achterste kiezen op dezelfde lijn staan, dan zijn ze niet uit elkaar gegaan lijkt me? Of hoeft dat niet zo te zijn dat na een beugel dezelfde tanden links en recht op 1 dezelfde lijn staan?
Tandarts_Richa…

Een lichaam is nooit symmetrisch. Zou ook niet mooi zijn als wij allemaal hetzelfde zijn. Dus het kan bijna nooit zo zijn dat alles exact op een lijn is.Zo kan ik uw vraag niet beantwoorden. Dan moet ik echt in de mond beoordelen. Een foto kan misschien wat meer duidelijkheid over uw vraag geven. Vertrouw op de antwoord van uw specialist. Indien u geen vertrouwen heeft, kunt u altijd een second opinion doen.
vr, 07/09/2021 - 12:08 Permalink