Spleet tussen voortanden

Author:
santosgonzalez
Posted:
do, 01/05/2006 - 00:18
Ik ben Santos, en ik ben net 18 jaar, mijn tandarts zei altijd dat ik geen beugel nodig had, en alleen als ik dit zelf wilde maar hiervoor naar de ortho moest gaan. Maar nu heb ik al al die tijd een spleet tussen mijn voortanden zitten, en die beginnen nu mij zeer te irriteren.
De spleet is aan de bovenkant 1,5 mm breed, en onderaan 2,5 mm breed.
Ik ben nu zover dat overweeg een beugel te nemen. Mijn tanden en kiezen staan verder perfect, geen overbeet, en verder nergens te veel ruimte tussen twee tanden/kiezen.
Ik weet dat dit geen garanties voor mijn gebit zijn, maar toch wil ik weten hoe lang dit bij anderen heeft geduurd, wat voor een beugel zij hebben gekregen, en wat hun ervaringen hiermee zijn.
Ik hoop dat er wat reacties komen,
Santos
BJN

het sluiten van 2 mm duurt ongeveer 3-6maanden, incl stabilisatieperiode. Maar vaak is het nodig/handig andere veranderingen meteen ook te doen Een orthodontische behandeling bij een volwassene houdt dan iets meer in dan simpel dichttrekken van het spleetje. Daaron duurt een behandeling gewoonlijk 12 maanden. Soms kun je boven niet schuiven zinder onder mee te bewegen. Zonder zou het minder goed kunnen gaan passen en bijten. Laat het eerst nakijken door een orthodontist, dan beslis je daarna.
vr, 01/13/2006 - 23:56 Permalink