Spalkjes constant kapot

Author:
SRZ
Posted:
di, 05/29/2018 - 22:28
Sinds mijn behandeling bij de ortho is afgerond, zo'n 8 jaar geleden heb ik aan de boven en onder kant van mijn gebit splakjes zitten. Echter heb ik hier enorm veel problemen mee. Ik heb bijna wekelijks het probleem dat er voedselresten tussen schieten die soms wel dagen vast blijven zitten, daarnaast zijn beide splakjes al meerdere keren kapot geweest. Ik moet nog zo'n twee keer per jaar naar de ortho om ze te laten reparen. Van andere mensen hoor ik niets over dit soort probleme. De meeste mensen lijken nog nooit een kapot spalkje te hebben gehad, en er ook geen last van te hebben. Ik heb mijn orthodonist al meerdere keren gevraagd hoe het kan dat bij mij steeds blijft gebeuren en volgens hem is het "gewoon pech". Zojuist is mijn splakje weer eens kapot gegaan, de laatste keer was in Februari en de keer daarvoor in Augustus. Dit kan toch niet alleen pech zijn?

Weet iemand wat de oorzaak hier van zou kunnen zijn? Want aan mijn orthodontists's commentaar heb ik dus weinig. En is het echt nodig om deze splakjes levenslang te blijven dragen (zoals vaak wordt gezegd). Want ik word af en toe echt gek van die dingen en het is ook niet bepaalt goedkoop om twee keer per jaar naar de ortho te gaan.
vV

lastig. gaat ie telkens op dezelfde plek los?
en spelen er zaken als tandenknarsen?
Het is ook mogelijk een uitneembare retainer te maken, die moet dan snachts gedragen worden. Maar die heeft wel groter risico op verschuiven. Punt is: haal je ze eruit en gaat het toch schuiven, is er eerst weer ortho nodig om het netjes te krijgen. Dus wat kosten betreft is dit wel de goedkoopste variant: die 2x of zo per jaar gewoon accepteren als onderhoudskosten.
wo, 05/30/2018 - 13:26 Permalink