Spalkje verruilen voor plaatje?

Author:
toothje
Posted:
ma, 11/07/2011 - 18:46
Ik heb misschien een beetje vreemd verhaal, maar ik heb een enorme dwang/obsessie ontwikkeld met mijn spalkjes en heb er daardoor erg veel last van. Nu hebben mijn psycholoog (ik ben in behandeling voor mijn dwang) en mijn tandarts met elkaar gesproken en besloten dat de beste oplossing is dat de spalkjes er bij mij uit gaan.

Op zich zou ik dat wel fijn vinden, ik weet alleen nog niet of er ook nadelen aan nachtbeugels zitten. Ik heb een afspraak gemaakt om informatie daarover te krijgen.

Is een spalkje aanzienlijk beter dan een nachtbeugel of maakt het niet zoveel uit?
Qua dwang zou ik er erg mee geholpen zijn als ik van mijn spalkjes af ben, dat wel.
toothje

Bedankt voor je snelle reactie!
ik weet ook wel bijna zeker dat ik het ga doen maar wilde me voor de zekerheid eerst even laten informeren.
Ik zat heel erg te twijfelen tussen meteen een afspraak te maken om de boel er uit te laten trekken of om toch maar eerst even info te vragen.
Nu heb ik over twee dagen die afspraak voor info. Zal dan wel de week daarop worden dat de spalken eruit gaan, maar ja, na al bijna twee jaar met die spalken gelopen te hebben maakt een week extra ook niet meer zoveel uit. ;)
ma, 11/07/2011 - 19:03 Permalink
toothje

Het is geregeld! Volgende week vrijdag gaat de bovenspalk er uit en krijg ik dezelfde dag nog een retainer. Die moet ik een week de hele dag dragen en daarna alleen s avonds. Onder krijg ik later pas omdat ze eerst willen kijken hoe het bevalt. Vind ik wel jammer, want ik was er het liefst meteen helemaal af, maar ze hebben vast gelijk dat het beter is het in stapjes te doen.
wo, 11/09/2011 - 12:01 Permalink
Romy32

Normaal gesproken kost het maken van een retentiebeugel vijf werkdagen.
Dezelfde dag heb ik nog nooit meegemaakt.
Maargoed, er zullen best uitzonderingen zijn.
En als het zo aan toothje is beloofd, zal het ook wel kloppen

Kaartte het alleen even aan, om teleurstelling te voorkomen.
wo, 11/09/2011 - 21:55 Permalink
toothje

Yup, ik weet het zeker. Ik heb ongeveer anderhalf uur geleden de spalk laten verwijderen en heb gehapt. Vanmiddag om vier uur moet ik terug komen om mijn retainer op te halen.
Weet niet hoe ze dat dan doen. Ze hadden het lab gebeld om het zo te regelen.

Fijn trouwens, die spalk eruit, voelt voor mij als een bevrijding ;) Lekker weer overal in bijten zonder bang te zijn dat dat ding afbreekt.
vr, 11/18/2011 - 11:35 Permalink
toothje

Ik ben er echt superblij mee! En als het goed bevalt, dan gaat mijn tandarts voor onder ook zo'n plaatje maken. Dat is dan over nog eens een week. Zou ik helemaal super vinden. Ook omdat mijn tanden met spalk alsnog verplaatst zijn en dat ze nu niet nog verder weer scheef kunnen gaan staan.
vr, 11/18/2011 - 17:50 Permalink