Spalk is gaan functioneren als beugel?

Author:
ELTD
Posted:
ma, 02/13/2017 - 15:13
Beste allemaal,

ik heb een vraag en hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Eind vorig jaar is een van mijn ondertanden binnen korte tijd gaan hellen, zo erg dat de wortel aan de oppervlakte kwam en ik niet normaal meer kon eten of drinken.
Ik ben met spoed toen naar de orthodontist gegaan en zij zeiden dat mijn spalkje is gaan functioneren als beugel, en hebben toen een beugel geplaatst om de tand niet nog verder te laten hellen. Dat was in januari 2017.

Nu moet ik aan mijn zorgverzekeraar schriftelijk toestemming vragen voordat ik declaraties mag insturen voor de behandeling.
Zij geven aan dat ze de orthodontie niet vergoeden als het doel hoofdzakelijk esthetisch is of als het gaat om terugkerende klachten na een eerdere behandeling. Ook moet het gaan om een correctie van een functionele afwijking.

Nu heb ik in ongeveer 7 jaar geleden wel een beugel gehad en daarna een spalkje, maar het lijkt me niet dat wat er bij mij gebeurd is valt onder de terugkerende klachten na een eerdere behandeling? Het spalkje is namelijk nog een keer vervangen door een andere door mijn tandarts. Ik zou het wel als een correctie van een functionele afwijking willen benoemen in de brief maar ik weet niet of dat ze dat daarmee bedoelen. Daarom zou ik graag horen wat jullie erover weten, op het internet wordt ik niet veel wijzer en ik wil een goede brief kunnen sturen naar de zorgverzekeraar.

Alvast heel veel dank.

Met vriendelijke groet,

ELTD