slissen of niet??

Author:
tessa6
Posted:
vr, 02/23/2007 - 14:32
ik ben nog hevig aan het twijfelen: wel of geen beugel (ik ben al 38).
Heb alle trajecten al doorlopen en heb zelfs al een afspraak staan om hem te plaatsen (in augustus pas!) Maar ik weet nog niet zeker of ik wel durf door te zetten of dat ik gewoon maar alles afbel.
Het lijkt me heel vervelend om veel reacties te krijgen en bovendien ben ik erg bang, dat je zo raar gaat praten en slissen...Is dat zo of valt dat erg mee? Het plan is trouwens om een vaste beugel onder en boven te krijgen met witte slotjes en witte draad. Is dat echt zo onzichtbaar als ze zeggen??
Anoya

Zolang je slotjes aan de buitenkant zitten ga je volgens mij niet slissen. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit iemand horen slissen door slotjes en ik slis er zelf ook absoluut niet mee. Waarom krijg je hem eigenlijk pas in augustus?

Ik hoop dat je leeftijd niet klopt; 3 jaar? :P

Over de witte slotjes en de witte draad variëren de meningen nogal. Er staan nog meer topics over witte slotjes, e.d. bij Orthodontie. Misschien moet je die ook even lezen :)
vr, 02/23/2007 - 15:39 Permalink
gabor

hoi hoi,

even een vraagje, hebben jullie zelf gevraagt om witte slotjes? mijn ortho heb ik er niet over gehoord dat ik keuze heb ofzo.. heb ik nooit bij stilgestaan maar die wil ik ook wel, kan dat bij iedere orthodontist ?? lijkt mij ook beter!! :D

groetjes Gabor
vr, 02/23/2007 - 19:21 Permalink
Anoya

Ik heb er zelf naar gevraagd, ja. Mijn orthodontist zou er niet zelf over beginnen ook, vermoed ik.

Nee, niet elke orthodontist heeft witte slotjes / witte draden. Staat ook in andere topics hier :)
vr, 02/23/2007 - 19:26 Permalink
gabor

okee nou ga gewoon bellen en vragen of ik die ook kan krijgen, hebben je toevallig ook elasiek om je boven naar ondertanden? weet niet of dat kan met witte slotjes, maar jij ook niet zeker?
en worden die ook vergoed?
vr, 02/23/2007 - 19:31 Permalink
Anoya

Ik heb alleen nog slotjes onder en een beugelplaatje onder. Heb dus ook geen elastiekjes van onder naar boventanden. Krijg ik voor zover ik weet ook niet.

Of ze worden vergoed weet ik niet. Ik weet wel dat ze duurder zijn dan de gewone zilveren slotjes. Ook dat ze eerder verkleuren. De meningen verschillen nogal over in welke mate ze verkleuren.

Je kunt in ieder geval altijd je ortho gewoon bellen, ja :)
vr, 02/23/2007 - 20:06 Permalink
tessa6

ik ben trouwens 38....ging effe fout.
ik heb zelf gevraagd om augustus, want dan heb ik vakantie en kan ik zelf eerst "wennen" voordat ik weer naar mijn werk moet.
vr, 02/23/2007 - 20:49 Permalink
Anoya

En bij mij ging het ook even fout, want ik heb een beugelplaatje Boven, niet onder :lol:

Ik snap wel dat je er aan moet wennen, maar augustus.. dat duurt nog zo lang!
za, 02/24/2007 - 15:44 Permalink
Massanna

Dag Tessa6,
Ik ben 36 en zit nu ook in de molen voor een beugel. Heb dit eigenlijk zelf besloten. Ik zag dat er ook een onderwerp over invisalign is. Ik zit nu bij een ortho in Groningen (Perfect Smile) en zij doen dit ook. Heb de molen van foto's gebitsafdrukken etc doorlopen. Is nu even afwachten of het geschikt is voor mijn gebit. Andere keuze zijn doorzichtige slotjes met wit draad. Het prijsverschil is ook enorm! Kom voor de beugel uit op zo'n 1800 euro waarvan het grootste gedeelte door mijn verzekering wordt vergoed. Invisalign komt op zo'n 3500 euro waarvan 2600 voor mijn eigen rekening zal zijn. Dus dat gaat ook nog meespelen. Over 2 weken moet ik terug en hoor ik wat mogelijk is en worden er knopen doorgehakt.
Invisalign leek me ook ideaal (vanwege ijdele overwegingen en leeftijd) maar ik zie toch de beperking er ook wel van in. Bij iedere hap of iedere slok (uitgezonderd water) moet hij uit en gepoetst worden. Een avondje stappen moet dus zonder de aligner, maar dan red je de 20 tot 22 uur niet waarop je hem per dag eigenlijk in moet hebben. Ben alleen bang dat met een gewone mijn lippen naar voren staan en ik zo'n volle mond idee krijg en uiteraard bij het lachen dat domme ding wel zichtbaar zal zijn. En hoe lang ik er mee rond moet lopen. Maar ja als ik daarna nog jaren verder kan met een recht gebit .....
do, 03/08/2007 - 17:09 Permalink
beugeltje

Hoi Tessa,

Ik heb sinds kort een vaste slotjesbeugel en ik merk dat ik nu wel last heb met praten. Ik merk bijvoorbeeld nu al al dat ik slis en dat sommige woorden niet zo goed uit komen. Ik heb nog niet echt wat informatie hierover kunnen vinden. Is het misschien iets tijdelijks?
do, 03/29/2007 - 00:47 Permalink
E-line

Slissen doe ik niet met mijn blokjesbeugel. Alleen ik praat wel sinds met de beugel met 'consumptie'. Althans het gebeurd niet zozeer met praten, maar meer tijdens het eten. Dat is wel een nadeel vind ik.
di, 04/10/2007 - 16:32 Permalink
Huizinga

Hoi Tessa,

Ik heb sinds kort een vaste slotjesbeugel en ik merk dat ik nu wel last heb met praten. Ik merk bijvoorbeeld nu al al dat ik slis en dat sommige woorden niet zo goed uit komen. Ik heb nog niet echt wat informatie hierover kunnen vinden. Is het misschien iets tijdelijks?


Ach ik heb mijn beugel vanochtend laten zetten en ik merk dat ik wel een beetje spraakgebrek heb! Op mijn werk niet al te veel moeilijke woorden gebruiken en zorgen dat je lippen niet teveel moeten bewegen.

Ach je moet maar zo denken. Wanneer hij eruit is kan ik weer stralend lachen en alles eten en alles zeggen. En ik moet zeggen dat het misschien af en toe best aardig is om je mond even te houden.
wo, 04/18/2007 - 17:52 Permalink
Anoya

Het is ook een kwestie van wennen natuurlijk. Bij mij werd het na een tijdje ook beter. Nu wordt het dan wel weer erger omdat mijn plaatje inmiddels zó is bijgesteld dat hij mijn voortanden nu naar voren duwt. Daardoor ga ik ook meer tongpersen en heeft mijn tong kleine wondjes waardoor ik minder duidelijk kan praten. Wordt vanzelf wel weer beter wanneer mijn tong is geheeld of wanneer ik mijn slotjes krijg over een paar weken. Met mijn slotjes onder ben ik in ieder geval niet gaan slissen! :D
wo, 04/18/2007 - 21:14 Permalink
gewoonikke

het stelt allemaal nix voor..

ik dacht eerst ook.. bah.. zal wel van die leuke opmerkingen krijgen enzo.. ik ben 28.. heb net 6 maanden een beugel. slotjes.
Ik feest zo nu en dan wat af.. en ik heb echt heel veel leuke reactie erop gekregen.

de meeste zeggen.. goed van je dat je nog een beugel neemt.. sommige mannen vinden het zelfs charmant.. hahahahah
do, 04/19/2007 - 20:37 Permalink