Slechte Orthodontist

Author:
Witteveen
Posted:
ma, 07/09/2007 - 11:11
Ik zal niet het hele verhaal doen aangezien ik denk dat niemand zo veel ellende zou willen lezen. Ik wil hier slechts een thread starten waar iedereen hun ongenoegen kan uiten tegen hun wanpraktiserende orthodontist. Je kan nergens heen met je klachten en de orthodontisten nemen elkaar ook in bescherming aangezien je niet kan overstappen naar een andere orthodontist als je met een behandeling bezig bent.
Er zijn vast meer orthodontisten die je behandelen als een klein kind. Die niet met jou of je tandarts of impantoloog communiceert. Die alleen geld willen verdienen en niet zien wat voor een invloed een beugel op iemand kan hebben. Die slecht werk afleveren en grove fouten maken.
In mijn geval was dit XXXXX (naam verwijderd door moderator) in Hilversum. Ga hier nooit heen als je gebit je lief is en je geen miljonair bent!!!
m@ris

waarom kan je niet overstappen?
ik ben ook begonnen in tilburg en zit nu in zwolle hoor. dat was dan door een verhuizing, maar overstappen was geen probleem.
denk ntrouwens niet dat het de bedoeleing is om hier namen te gaan plaatsen.

mariska
ma, 07/09/2007 - 12:12 Permalink
BJN

Dat je niet zou kunnen overstappen is te zwart/wit gesteld. Zoals je begrijpt moet de nieuwe orthodontist opnieuw je probleem beoordelen, met je overleggen en een plan maken (voor jou opnieuw maar voor hem/haar voor het eerst). Dat brengt vanzelfsprekend kosten met zich mee. Ook moet dan soms de apparatuur worden aangepast, of verwijderd en opnieuw geplaatst. Dan betaal je dus ook dubbele kosten. Om te voorkomen dat je heen en weer gaat zijn orthodonisten in jouw regio daarom misschien afhoudend. Het kost hen meer werk dan een 'gewone' nieuwe patient. Maar via je tandarts kun je vaak wel een oplossing krijgen.

Met officiele klachten kun je terecht bij de klachtencommissie van de beroepsorganisatie waarvan de orthodontist lid is (NMT of ANT?). Dat kan alleen nadat je het eerst geprobeert hebt met de orthodontist door te spreken. Ik kan je verzekeren dat je klacht bij de klachtencommissie erg serieus doorgenomen wordt!
ma, 07/09/2007 - 18:18 Permalink
Laisa

Hai,

Ik had dit wel mijn orthodontist is echt niet goed (mijn tandarts heeft dit ook bevestigd en kan zich alleen maar boos maken om mijn orthodontist).
Ik ben al een aantal jaren verhuisd naar een andere stad dan waar ik woonde en waar mijn ortho zit maar ze willen mij toch niet overnemen.

Volgens mijn tandarts kan het zijn dat ze mij niet willen overnemen omdat deze orthodontist algemeen slecht bekend staat. ( haar zus is ook orthodontist). Nu kan ik geeneens meer naar een andere orthodontist omdat die van mij te veel heeft getreuzelt met de behandeling en de verzekering niks meer wil vergoeden. Er is een regeling getroffen dat deze orthodontist nu de verdere behandelingen moet betalen maar ik had liever dat het anders afgelopen was.

Mijn tip aan iedereen is informeer goed voordat je naar een orthodontist gaat want er zitten beunhazen bij maar er zijn ook hele goed lieve meevoelende orthodontisten (een vriendin van mij heeft namelijk wel een hele goede die echt de beste resultaten wil bereiken).
ma, 07/09/2007 - 19:52 Permalink
Breedbekkikker

Breek me de bek niet open! Ik heb een hele slechte orthodontist gehad in Den Haag. Deze man was zeer arrogant. Toentertijd heeft hij een machtiging aangevraagd bij mijn verzekeraar. Na bijna anderhalf jaar zegt hij doodleuk: ow ja, je moet naar een kaakchirurg voor een kaakcorrectie. Kom daarna maar terug.
Pardon? Ja en als je het niet laat doen, moet je je beugel terug betalen aan je verzekeraar.

Hierop heb ik dus direct een andere orthodontist gezocht die wel weet wat communiceren is! Inmiddels heb ik de operatie op advies van mijn nieuwe orthodontist, de kaakchirurg en de verzekeraar laten uitvoeren.
Maar lekker niet bij de kaakchirurg waar die eerste ortho mij naar toe verwees!

Overstappen was trouwens geen enkel probleem. Alleen wilde mijn eerste ortho in eerste instantie mijn dossier niet overdragen (pesterij). Laat je daar dus niet door tegenhouden en probeer of het lukt; niet geschoten is altijd mis.
ma, 07/09/2007 - 22:08 Permalink
mondvoltanden

Ik heb ook te majen net een slechte en niet communicatieve ortho. Iemand die hoog vd toren blaast maar na 1,5 jaar invisalign beugels nog steeds niet het beloofde resultaat heeft geleverd. Mijn beet zou gecorrigeerd worden en volgens sec opinion is dat met nog n set beugeltjes te realiseren. De set zou ik zelf betalen en valt buiten het contract. Ortho weigert,er is geen gesprek mogelijk en nu heeft ze de behandeling stopgezet. Ze heeft niet eens in mojn mond gekeken naar de stand van zaken. Heb uiteindelijk moeten zeggen dat ik dan maar een klacht moet gaan indienen waarin ik ook geen zin heb en nu beticht ze mij dreigen.
Dus nu heb ik geen ortho terwijl ik nog wel op zijn minst n spalk en nachrbeugels moet. Dus ik hoop n ortho te vinden die mij kan helpen want bij die andere ortho durf ik niet meer in de stoel, als dat nog mogelijk zou zijn. De sec opinion ortho was heel aardig dus ze zijn er wel. Maar met mijn ortho was het 1,5 jaar lang ellende en frustratie. Wist niet dat iemand zoveel negativiteit kon leveren. Duidelijk iemand die geen verstand van zaken heeft en maar aanrommelt. Ik heb zoveel 3dscans van haar moeten afkeuren. T zag er niet uit. Schokkend dat iemand zich dan ortho durft te noemen
wo, 03/29/2023 - 08:02 Permalink