'schuine' tanden

Author:
Hayatdenbour
Posted:
zo, 02/03/2019 - 02:26
Beste mensen,

Ik zal een probleem proberen uit te leggen waar ik al jaren mee kamp. Namelijk een assymetrische stand van de bovenkaak. Althans daar ging ik vanuit.

Ik heb 2 keer een beugel gehad bij dezelde ortho-tandarts en besloot voor de derde beugel te gaan om nu eens het probleem voorgoed op te lossen bij een andere orthodontist. Ik kwam voornamelijk voor mijn scheve lach maar ook een uitstekende voortand. De orthodontist gaf aan dat er een een extractie plaatsgevonden moest worden (kies naast de hoektand) om het juiste resultaat te behalen. Nu is het zo dat mijn tanden er voor mijn gevoel er nu nog lelijker uitzien en schuiner als voorheen. Het staat totaal niet in het midden van mn lippen en het loopt hartstikke schuin naar links. Wat betreft de orthodontist zijn we al tegen het einde van het traject en ziet zij het probleem niet. Een gesprek voeren met haar over het probleem gaat heel moeizaam, want ze is er zeker van dat ze recht staan. Heel belachelijk natuurlijk want het is heel duidelijk te zien, ik zal een foto posten van voor de beugel, en een foto van vandaag.

Wat denken jullie en is dit probleem überhaupt wel te verhelpen?
Attach
Chris888

Op de foto's die je geplaatst hebt is het niet zo duidelijk te zien (voor mij niet iig), omdat niet te zien is in hoeverre je je hoofd scheef houdt. Maar als ik de onderkant van je neus ‘recht zet’ zie ik ook dat je voortanden boven niet in het midden staan. Wel rechter tov elkaar.
Attach
zo, 02/03/2019 - 21:53 Permalink
vV

van dit soort foto's af is het onmogelijk een mening te vormen. Naast het hele gezicht is zicht op gebitsmodellen en foto's ook wel handig.
Heb je twijfels kan je een second opinion vragen aan een orthodontist elders, bij voorkeur redelijk buiten werkgebied huidige. En ga wel naar een echte ortho toe, geen tandarts die ook orthodontie doet.

Ik kan bv al niet zien of de verschuiving van de middenlijn wellicht een relatie heeft met asymmetrie in het gelaat. De meeste mensen hebben een asymmetrie in het gezicht namelijk, is heel normaal. Als dan bv de neus wat scheef staat moet je je niet richten op de neuspunt om de middenlijn van het gebit te bepalen.
ma, 02/04/2019 - 09:21 Permalink