Scheve tanden

Author:
Stefaan22
Posted:
di, 06/21/2011 - 16:07
Ik schaam me echt helemaal kapot voor het feit hoe slecht mijn tanden eruit zien en hoe ze staan. Het probleem is dat het alleen maar de paar voortanden zijn.

Vraag1: Wat wordt voor mij aangeraden om te doen, een slotjesbeugel nemen?

Vraag2: Heeft dat uberhaupt nog zin en is het nog mogelijk?

Vraag3: Wordt een beugel vergoed door een verzekeringsmaatschapij of niet?

Vraag4: Hoe lang zou ik (als het nog nut heeft) een beugel moeten dragen om de boel recht te krijgen?

[attachment=0]Afb002.jpg[/attachment]
Attach
Fabian80

Halo Stefaan22,


Vraag1: Wat wordt voor mij aangeraden om te doen, een slotjesbeugel nemen?
Je hebt hier redelijk veel keuze in tegenwoordig, een slotjes beugel of een liguale beugel. Invisalign zal denk ik niet gaan werken

Vraag2: Heeft dat uberhaupt nog zin en is het nog mogelijk?
Tuurlijk! het heeft altijd zin, met een mooi gebit zul je veel meer gaan lachen, je hoeft je niet meer te schamen voor je gebit en je zal je ook zelfverzekerder voelen. Gewoon heerlijk gevoel als het straks recht staat

Vraag3: Wordt een beugel vergoed door een verzekeringsmaatschapij of niet?
Dat is per maatschappij/polis verschillend en dit kun je het beste in je polis terugvinden, en anders even bellen naar je maatschappij

Vraag4: Hoe lang zou ik (als het nog nut heeft) een beugel moeten dragen om de boel recht te krijgen?
Het heeft zeker nut en je bent nooit te oud om aan een beugel te beginnen.
Hoe lang het gaat duren is verschillend per persoon, maar dit kan een echte orthodontist je het beste vertellen.

Ga eens langs voor een consult, dan weet je gelijk waar je aan toe bent, de kosten en de behandeltijd voor je gebit
di, 06/21/2011 - 20:40 Permalink
swaps

Hoi, echt professioneel kan ik je vragen niet beantwoorden. Ik kan je alleen maar een duwtje geven. Als je twijffelt maak dan gewoon de afspraak met de ortho. Dan weet je meteen antwoorden. Ik ben zelf 32 en heb ook getwijffeld maar nu zooooo blij dat ik het gedaan heb. Het valt me zo goed mee en ook hoe iedereen er om mij heen op reageert ook. Ook gaan de veranderingen zo snel. Dat motiveerd enorm. In mijn geval moet ik ongeveer 2 jaar en tijd vliegt , dat weten we allemaal.

Het is jou mond, keuze, beslissing en .... je gaat echt een mooi gebit krijgen !!! Ik zeg:

DOEN.
di, 06/21/2011 - 21:17 Permalink
Stefaan22

Het is echt niet leuk meer want ik vind het zo lelijk en voel me ook niet heel zeker meer wat uiterlijk betreft. Durf zo goed als bijna niet te lachen in de meeste gevallen omdat ik weet hoe lelijk mijn tanden erbij staan dan is het wel redelijk erg en tijd voor actie zeg ik dan maar.

Ik wil jullie tot zover bedanken voor de informatie, Sorry voor die verschrikkelijke foto maar anders was het misschien niet duidelijk hoe erg het was hoop dat jullie nog kunnen slapen.

Groet,
Stefaan22
di, 06/21/2011 - 22:06 Permalink
Fabian80

Slapen zal wel lukken hoor, het is echt geen ramp je gebit en je kan het nog heel mooi krijgen.

Ik kan je gevoel maar al te goed begrijpen, dat is dan ook de reden dat ik ook voor een beugel ben gegaan en binnenkort krijg geplaatst.
Kortom, het is alleen even de stap maken richting de orthodontist en je kan weer gaan lachen!
di, 06/21/2011 - 22:15 Permalink
TechniekerJeetje

Zoek maar eens op berichten van gebruiker Soul. Lijkt wel een beetje op jouw situatie. Je kunt mooi zijn vorderingen zien. Of het in jouw geval net zo snel zal gaan is niet te zeggen, maar zoals je daar kunt zien is de kans er wel!
di, 06/21/2011 - 22:43 Permalink
Stefaan22

Oké dan. dan ga ik maar eens informeren over hoe en wat en hoop dat het wat kosten betreft ook allemaal mee valt want ik bedoel een beugel betaal je best veel voor. En even de verzekeringsmaatschapij bellen voor meer info natuurlijk.

Bedankt voor de reacties allemaal en ik ga er wel werk van maken hier moet gewoon even wat aan gebeuren.
Hier kan ik wel lachen >>> :smt003
wo, 06/22/2011 - 08:04 Permalink
Stefaan22

Vandaag de verzekeringsmaatschapij gebeld en het verhaal was als volgt, met de verzekering die ik nu heb krijg ik niks vergoed.

Ik kan pas vanaf volgend jaar mijn verzekering wijzigen dus tot die tijd vette pech :(.

Daarnaast moest ik maar naar een orthodontist toe gaan om een offerte te laten maken voor de verwachte kosten als ik een beugel zou laten zetten.

Stel het gaat € 1000 kosten dan moest ik maar een verzekering nemen die daarbij het dichtste in de buurt kwam en het overige moest je zelf betalen helaas.
wo, 06/22/2011 - 20:38 Permalink
Fabian80

Het zal al snel boven de 1000 euro uitkomen, maar het is je geld het zeker waard. Of je loopt nog jaren met een geknepen mond te lachen of je gaat sparen en kan straks de rest van je leven met een mooi gebit lachen.
Ik heb voor het laatste gekozen en dat is me het zeker waard.
Zelf zit ik bij DSW welke rond de 1500 euro van mijn beugel vergoed (linguale beugel)
Vergeet ook niet dat je vaak een wachttijd hebt om aan een behandeling te mogen beginnen als je van zorgverzekeraar wisselt

http://www.beugelvoorvolwassenen.nl/kosten-van-een-beugel/kostenplaatje…

Kostenplaatje van een beugel
De kosten van de beugelbehandeling liggen vooral aan het type behandeling. Zo verschilt het nogal of er gekozen wordt voor een slotjesbeugel, witte slotjes beugel, invisalign of linguale beugel. Gemiddeld kost een beugel voor een volwassene rond de 2000 euro.
pbouw van de kosten

[*]Een kennismakingsconsult met de orthodontist, uitgebreid onderzoek en foto’s en behandelingsplan door de orthodontist kost rond de 325 euro.
[*]Het plaatsen van corrigerende beugels in de bovenkaak kost rond de € 650 euro.
[*]Het plaatsen van corrigerende beugels in de onderkaak kost rond de € 550 euro.
[*]De maandelijkse controlekosten zijn voor een jaar tussen de € 500 – €800 euro.
[*]Het eindbedrag van de behandeling komt uit op ongeveer 2100 euro.

De orthodontist vraagt natuurlijk nooit dat er direct 2000 euro wordt betaald. De grote kostenpost, de controle’s worden maandelijks na de controle gefactureerd. Deze kosten zijn verschillend van wat er moet gebeuren. Een maandelijkse controle kost tussen de 50 en de 65 euro.

Bij een Invisalign beugel zijn de kosten anders opgebouwd omdat daar geen vaste apparatuur in de mond word geplaatst.

Invisalign – de onzichtbare beugel:

Een Invisalign beugel is een zeer sterke doorzichtige plastic gootje over je tanden. De beugel wordt nog wel eens vergeleken met een hockeybitje, een knarsbitje of retentiebeugel. De Invisalign beugel is zo goed als onzichtbaar. Veel volwassenen kiezen voor de Invisalign beugel omdat deze bijna niet te zien is.

Werking van Invisalign
De orthodontist of tandarts maakt eerst een scan van je gebit. Deze scan wordt digitaal naar het hoofdkantoor van Invisalign opgestuurd. Daar
wordt een model van verschillende beugel-gootjes voor jouw op maat gemaakt.Hierna worden de beugels opgestuurd en kan jij je eerste beugel inzetten. Afhankelijk van de behandeling draag je een Invisalign beugel ongeveer twee a drie werken. Hierna krijg je een nieuw exemplaar met een andere pasvorm. Zo komen de tanden eindelijk in het perfecte model. Tussendoor is er ongeveer iedere vier weken een afspraak nodig bij de orthodontist of tandarts.[pullquote]De Invisalign beugel is zo goed als onzichtbaar[/pullquote]

Orthodontisten en tandartsen met Invisalign

Ook tandartsen met aanvullende diploma’s mogen Invisalign in hun praktijk toepassen. Dit zijn geen volledige orthodontisten maar kunnen je wel aan een mooi gebit helpen. Veel orthodontisten willen niet met Invisalign werken. De orthodontist heeft bij bij de Invisalign zelf weinig behandel mogelijkheden, omdat de behandeling met de computer gegenereerd wordt.

Op de pagina van Invisalign staat een overzicht van behandelaars

Invisalign wordt niet vergoed door aanvullende zorgverzekeringen (Fabian80: dit is per zorgverzekeraar verschillend)

Invisalign is een hulpmiddel dat gericht is cosmetische orthodontie. Bij veel aanvullende zorgverzekeringen is er het onmogelijk om Invisalign (deels) vergoed te krijgen. Dit in tegenstelling tot de meer bekendere slotjesbeugel.

Tijdens de behandeling

De invisalign beugel moet minimaal 20 uur per dag gedragen worden. Je kunt er vanuit gaan dat je genoeg tijd hebt om te ontbijten, lunchen en avondeten. Tijdens het slapen heb je je beugel altijd in. Draag je je beugel niet overdag of niet in je slaap dan staat er veel minder druk op je tanden. Gevolg is dat het langer duurt voordat je tanden in een mooi model staan.

Linguale beugels – aan de binnenkant van de tanden


Worden aan de binnenkant van je mond op de tanden gemonteerd, zodat niemand van de buitenwereld ziet dat jij een beugel draagt. Net zoals bij de bekende slotjesbeugel zit deze tijdens de behandeling permanent in vast in de mond.

Je ziet helemaal niets van een linquale beugel, zowel onders als boven
Hierdoor werken er constant flinke krachten op je tanden om deze in de mooiste stand te zetten.

Vergoedingen met aanvullende zorgverzekering

De linquale beugel is een dure aangelegenheid. Je kan rekenen tot boven de 5000 euro voor een behandeling. Dit in tegenstelling tot de bekende slotjesbeugel die rond de 2000 euro is. De zorgverzekeraar keert bijna nooit iets uit. Ook niet bij aanvullende tand zorgverzekeringen.
wo, 06/22/2011 - 22:48 Permalink
c'tje

Amai die prijzen verschillen nogal tussen Nederland en België!!! :o Ik betaal €8000 voor een linguale beugel boven en onder, en hier betaalt de verzekering niks terug aan volwassenen (tenzij je een enorm dure polis hebt, maar dat is eerder uitzondering dan regel).
Maar zoals hierboven al gezegd is, dat is een kwestie van sparen en investeren in mooie tanden. Dat gaat langer mee dan bijvoorbeeld een auto :smt005 Ik weet dus waarvoor ik elke dag ga werken...
do, 06/23/2011 - 20:15 Permalink
BJN

Fijn dank u voor deze opbeurende voorden vanuit het zuiden!
Velen in NL blijft mieren dat 'de tandarts' duur is.

En als ze met het buitenland vergelijken komen ze als vergelijk met hongarije en thailand en bulgarije. Allemaal landen waar die zelfde mensen geen tweede-hands-auto gaan halen, terwijl die daar ook veel goedkoper zullen zijn. Maar wel voor hun gezondheid gaan shoppen.....

Want ook uit de bovenstaande bijdrage blijkt dat je in vergelijkbare landen (B, F, Dld, It, Sp, N,S, DK) niet goedkoper, maar duurder uit bent. Met de linguale beugel is het verschil wel erg veel hoor!
Ik begrijp nu waarom ik een aantal Belgen in mijn praktijk heb... en de grens is zeker een uur rijden...
do, 06/23/2011 - 20:52 Permalink
martine85

Ik betaal ook ongeveer €8500,- voor mijn linguale beugel. Ik woon in Duitsland en niet kort genoeg aan de grens om het in nederland te kunnen doen. En daarvan krijg ik ook geen cent terug. Maar het is het me waard!
za, 06/25/2011 - 19:48 Permalink
Beugeldrager

Stefaan22.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik op een vergelijkbare wijze de foto's van mijn gebit hier heb geplaatst. Nu draag ik inmiddels een jaar de beugel en heb er nog geen moment spijt van gehad. Zoals anderen ook vaak zeggen, had ik dat al veel eerder moeten doen (ben nu 26). De kans is dus groot dat je er geen spijt van krijgt.

Wat betreft de kosten. Voordat je bij een orthodontist terecht kunt is er alweer wat tijd verstreken. Als het in verband met het wisselen van zorgverzekering goed valt zou je misschien in januari de plaatsing kunnen plannen. Dus even rondbellen met wat orthodontisten bij je in de buurt.

Kijk dan hier voor een overzicht van vergoedingen:
-Voor orthodontie onder 18 jaar
https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/orthodontie.aspx
-Voor orthodontie boven 18 jaar (ik neem aan dat je 22 bent)
https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/orthodontie-vana…

NB: dit zijn de vergoedingen over 2011, dus wel informeren naar het volgende verzekeringsjaar!

Indien mogelijk zou ik bij meer dan één orthodontist een eerste consult vragen. Dat heb ik ook gedaan en heb degene gekozen die mij het meest deskundig en betrouwbaar overkwam. Het is mijns inziens ook van belang wie de beugel plaatst en wie de controles doet. Uiteindelijk heb ik een orthodontist gekozen die de beugel door de mondhygiënisten laat plaatsen en zelf de controles doet. Ik denk dat dit logischer is dan andersom. De periodieke behandeling is zover ik dat kan inschatten namelijk het echte orthodontistenwerk.

Succes met je keuzes!
vr, 07/01/2011 - 15:29 Permalink
Fabian80

Fijn dank u voor deze opbeurende voorden vanuit het zuiden!
Velen in NL blijft mieren dat 'de tandarts' duur is.

En als ze met het buitenland vergelijken komen ze als vergelijk met hongarije en thailand en bulgarije. Allemaal landen waar die zelfde mensen geen tweede-hands-auto gaan halen, terwijl die daar ook veel goedkoper zullen zijn. Maar wel voor hun gezondheid gaan shoppen.....

Want ook uit de bovenstaande bijdrage blijkt dat je in vergelijkbare landen (B, F, Dld, It, Sp, N,S, DK) niet goedkoper, maar duurder uit bent. Met de linguale beugel is het verschil wel erg veel hoor!
Ik begrijp nu waarom ik een aantal Belgen in mijn praktijk heb... en de grens is zeker een uur rijden...

Kwestie van prioriteiten stellen, in de toch al consumerende maatschappij is het blijkbaar belangrijker om te pronken met goederen ipv te investeren in je gebit.
za, 07/09/2011 - 21:28 Permalink