plaatsen botanker

Author:
spamke
Posted:
do, 01/04/2007 - 11:24
Mijn dochter van 14 heeft onlangs een wortelkanaalbehandeling gehad. Die kies is dus dood en de orthodontist wil nu de kies laten trekken, een botanker plaatsen en de verstandkies naar voren trekken. Persoonlijk vind ik dit een hele ingreep in een gezond gebit. Anderzijds is ze nu nog jong en het gebit kan zich nu nog aanpassen. In onze familie hebben we allemaal problemen met chronische ontstekingen van kiezen na wortelkanaalbehandelingen. Ik vind het een moeilijke beslissing. Heeft iemand ervaring met botankers en hoe groot is de kans dat er onstekingen komen door het botanker?
BJN

Kans op ontsteking is zeer klein. Ik heb het nog niet gezien.
Een andere optie is straks >18 jaar een 'gewoon' implantaat. Denk er wel aan dat de slechte kies er uit moet, door het wachten (=niets doen) de kies aan de andere kant geen steun heeft en daardoor kan uitgroeien.

Je kunt natuurlijk ook gewoon aankijken of de 'dode' kies niet kan blijven. Maar die vraag is erg individueel en moet worden beantwoord door de tandarts.

Door afwachten verspeel je mogelijk de kans op het gemakkelijk naar voren halen van de verstandskies.
do, 01/04/2007 - 13:18 Permalink
spamke

Ik heb de tandarts om zijn mening gevraagd en hij zei geen botanker te plaatsen. Mocht het nodig zijn kan het later ook nog.
Echter wij beseffen ook dat het naar voren halen van de kies moeilijker wordt naar mate ze ouder wordt.
Ik ben nog steeds niet overtuigd dat het de beste oplossing is op dit moment.

Bedankt voor je antwoord BJN
za, 01/06/2007 - 21:19 Permalink