plaatjesbeugel zelf aandraaien

Author:
plaatje2014
Posted:
do, 05/22/2014 - 22:11
Mijn dochter heeft een plaatjesbeugel en 2 weken terug kregen we een instructie hoe we deze zelf moeten aandraaien met een sleuteltje. Dit was eenvoudig en lukte direct. Bij de pijltjes het sleuteltje in het gaatje steken en dan naar je toe halen. Dit moesten we iedere donderdag doen. En dan pas over 7 weken terugkomen. Dus vorige week gedaan (dat lukte) en vandaag moest het weer. Maar nu lukte het niet om het naar me toe te halen; geen beweging in te krijgen. Ik kon hem wel weer terug draaien (dus van me af), maar dat moet juist niet.
Ben wel van plan morgenochtend te bellen naar de ortho, maar vroeg me nu af of iemand weet wat de oorzaak is.
plaatje2014

Bedankt voor uw reactie. Maar zo was het niet voor gedaan en heb gisteren nog op internet naar een instructiefilmpje gekeken en daar lijkt het ook op dat ik het goed doe. Heb het idee dat hij ook gewoon niet verder hoeft aangezien het hoofddoel van de beugel ook niet is om haar gebit te verbreden, maar om een boventand naar voren te duwen. Maar dan zouden we toch niet de instructie moeten hebben gehad dat we IEDERE week moeten aandraaien; lukte maar één keer.
Kan dat i.d.d. dat als hij klaar is met verbreden dat hij gewoon niet verder gaat, als bescherming dat je anders te ver gaat met verbreden?
vr, 05/23/2014 - 07:20 Permalink
Ortholimburg

Kan dat i.d.d. dat als hij klaar is met verbreden dat hij gewoon niet verder gaat, als bescherming dat je anders te ver gaat met verbreden?

Lijkt me onwaarschijnlijk. Ik vind het overigens een verwarrend verhaal: als de kaak niet breder hoeft, waarom heb je dan de instruktie gekregen de schroef elke donderdag aan te draaien? En elke donderdag betekent dus 1 keer per week ,dus niet gewoon een keer. Dat de schroef niet verder kan ,kan eigenlijk niet, want 1x open is slechts 0,25 mm ,dus bijna niks.
En ongeacht wat U op Youtube gevonden hebt, je moet IN de richting van het pijlte draaien, zoals BJN al heeft gezegd.
vr, 05/23/2014 - 11:30 Permalink
plaatje2014

Dat iets breder maken is w.s. om haar tand die nu nogal naar achter verstopt zit wat ruimte te geven om naar voren te kunnen.
Er zit een veertje in het plaatje.
Het werd echt zo voorgedaan: sleuteltje bij het pijltje erin en dan naar je toe halen. Heb het met de assistente erbij ook zelf gedaan toen.
Vanochtend telefonisch contact gehad en hij moet echt aangedraaid worden, dus vanmiddag gaan we langs.
vr, 05/23/2014 - 11:44 Permalink