Plaat beugel mogelijk voor volwassenen?

Author:
Kelly_Jean
Posted:
wo, 11/21/2018 - 22:14
Hey allemaal,

Ik ben momenteel 8,5 maand zwanger en sinds mijn zwangerschap zijn mijn tanden los beginnen staan. Ik heb me laten onderzoeken op 'paradontitis' en alles was in orde.

Op mijn 15 heb ik 4 jaar gebeugeld. Ik had ontzettend grote konijnen tanden. Alles ging goed en ik kreeg nadien een nachtbeugel 'Hawley'. Sinds ik zwanger ben, zijn mijn tanden dus echt serieus gaan beginnen bewegen dat, ondanks ik mn beugel elke nacht in deed, hij op een gegeven moment niet meer paste. Ik heb dan een doorzichtige nachtbeugel laten maken om mijn tanden te laten stabiliseren maar zelfs dit werkte niet. Het laatste dat ik me kon bedenken was een spalkje achter de tanden laten plaatsen maar weer zijn er verschuivingen. Ik word er helemaal knetter gek van! Ik heb al meer bij de tandarts en orthodontist gezeten dan wat anders.

Mijn laatste afspraak was bij de orthodontist, afgelopen week en hij zei me dat we mijn tanden terug rechter zouden kunnen zetten met een 'plaat beugel'. Ik zelf vind dit geweldig want om aan slotjes te beginnen gaan er weer maanden voorbij en voor zo een apparaatje gaat het wel wat sneller. Nu is het zo dat mijn 6 voorste tanden erg op elkaar zijn gaan staan. Langs onder zie je gelukkig nog een hele mooie boog maar je ziet dat mijn rechter voor tand naar voren staat. Dit stoort me enorm! Zeker omdat het lijkt alsof mijn tanden nog steeds bewegen, ondanks de spalk. Nu lees ik bijna overal dat een 'plaat beugel enkel wordt gebruikt bij kinderen? Klopt dit? Waarom vermeldt de orthodontist mij dan een 'plaat beugel' als het enkel met 'slotjes' zou gaan? Of is dit toch ook nog mogelijk bij volwassenen?

Alvast erg bedankt!
Attach