Persoonlijke vraag m.b.t beugel

Author:
Hallodan
Posted:
za, 07/09/2011 - 19:06
Hallo iedereen,

Begin mei 2011 heb ik een slotjes beugel op mijn 6 bovenste tanden gekregen (zoals te zien op foto 1)
Dit omdat ik een kleine spleetje had zitten tussen de twee voorste tanden.
Inmiddels zijn we iets meer dan 2 maanden verder en voor mij gevoel is het spleetje al dicht. Alleen is er een nieuw spleetje aan de linker kant onstaan. (Ze zijn net geswitched, zie foto 2). Op deze tand zit dus geen slotjes.

Vorige week had ik mijn maandelijkse controle bij de ortho en werd de alleen de elastiek op de slotjes vervangen. (zoals bijna bij elke maandelijkse controle).
Ik zat tijdens deze controle erg te twijfelen of ik de beugel moest laten verwijderen of niet.
Uiteindelijk heb ik een nieuwe elastiek erin gekregen en is de beugel dus gebleven.
Alleen zit ik nu af te vragen waarvoor deze elastiek bedoel is. (Dom van mij om dit niet ter plekke te vragen)

Mijn conclusievraag:

Mijn volgende afspraak is ongeveer over 2 maanden! Dit vanwege de lange zomervakantie. Nu zat ik er aan te denken om de beugel toch vroegtijdig te verwijderen (volgens mij is ortho nog 1 week open). Is dit wel verstandig? Mijn probleem is opgelost en ik vind persoonlijk die andere spleet niet zo erg. Want die is minder zichtbaar.

Alvast bedankt.

[attachment=0]Naamloos.png[/attachment]
[attachment=1]Naamloos1.png[/attachment]
Attach
Els76

Persoonlijk zou ik de beugel niet laten verwijderen zolang er ook maar ergens een spleet is, of die nu zichtbaar is of niet.

Je wou een spleet weg en er ontstond er een op een andere plaats. Als je beugel eraf gaat hebben je tanden dus nog ruimte om weer te gaan schuiven, wie weet wat er dan gebeurt?

Ik begrijp dat je de beugel er graag zo snel mogelijk uit wilt, maar na amper 2 maand is wel heel erg snel, persoonlijk zou ik hem laten zitten tot het helemaal perfect is.
Bij de volgende afspraak kan de ortho kijken wat er moet gebeuren (eventueel extra slotjes plaatsen).
Is die spleet aan de linkerkant pas ontstaan na je controle vorige week? In dat geval zou ik nog eens bellen voor het zomerverlof en uitleg vragen, misschien kan je nog terecht om je beugel aan te passen.
zo, 07/10/2011 - 18:28 Permalink