Overbeet ontstaan ná orthodontische behandeling!! Advies!

Author:
anske
Posted:
wo, 07/06/2011 - 00:22
Ben een vrouw van 30 jaar. Twee jaar geleden na lang wikken en wegen eindelijk de stap genomen om te gaan beugelen.
Er stonden namelijk wat ondertanden scheef (blijkbaar te weinig ruimte op mijn onderkaak voor alle tanden) en boven stonden niet alle tanden even netjes in een boog. Buiten cosmetisch oogpunt was een beugel volgens mijn ortho ook noodzakelijk voor de gezondheid van mijn tanden.
Tijdens mijn eerste consult werd verteld dat ik zo'n 1,5 jaar zou moeten beugelen en dat er geen tanden zouden hoeven te worden getrokken. Na een tijdje bezig te zijn met de behandeling kreeg ik van mijn ortho te horen dat er ontzettend veel vaart in zat en dat zij verwachtte dat ik zelfs na een jaar al klaar zou zijn. Dat liep echter anders af...
Mijn behandelend ortho kwam helaas thuis te zitten waardoor ik eerst drie maanden 'behandeld' ben door een mondhygiëniste van de kliniek. Mijn tanden stonden destijds zowel boven en onder al netjes in een boog, alleen recht op elkaar. Een natuurlijke overbeet zou gecreëerd moeten worden en de mondhygiëniste probeerde dit drie maanden lang tevergeefs te bereiken door mijn tanden te slicen. Toen er vervolgens een vervangende ortho werd aangesteld in de kliniek werden er stiekjes geplaats tussen het boven-en onderfront om zo de natuurlijk overbeet te creëren. Een paar weken later toen ik terugkwam in de kliniek vanwege een defect aan mijn beugel werd ik behandeld door wéér een andere ortho. Na het maken van nieuwe foto's, een hele lange discussie tussen deze ortho en de tandarts/eigenaar van de kliniek kwam het hoge woord eruit. Om de natuurlijke overbeet te creëren moesten er onder twee tanden worden getrokken, er werd me letterlijk verteld dat ik geen keus had. Vanwege het vertrouwen in de deskundigheid en de erg goede naam van de kliniek, besloot ik de tanden (de twee kleine kiezen) meteen te laten trekken. Ik wilde namelijk niet te veel tijd besteden aan nadenken over een keuze die ik toch niet had.
Bij het terugkeren van mijn eigen ortho in de kliniek (de beugel zat er inmiddels al meer dan een jaar in) kwam ik tot de ontdekking dat er iets vreselijk mis zou gaan met mijn gebit. Mijn tanden hadden nooit getrokken mogen worden! Zij kreeg het met een beugel nooit meer goed! En dat is gebleken... Bijna een jaar heeft zij verschillende pogingen ondernomen, maar tevergeefs.. Door het dichttrekken/opvullen van de gaten die ontstaan waren na het trekken van de kiezen zijn mijn ondertanden naar achteren gaan staan en zelfs in een kleine hoek naar binnen gekanteld. Resultaat na twee jaar beugelen: een overbeet van 6 mm en een gebit wat niet meer op elkaar past!!
Hoewel de mensen in mijn omgeving zeggen dat het nauwelijks opvalt en mijn tanden mooi recht staan, ben ik erg ongelukkig en ontevreden met dit resultaat. Ik ben natuurlijk niet gaan beugelen om het ene probleem (de scheve tanden) in te ruilen voor het andere probleem (overbeet en een niet meer passend gebit). En dus wil ik hier iets aan doen! Oplossing van de eigenaar van de kliniek: al mijn voortanden vervangen door kronen die in een betere stand worden gezet om zo de overbeet te verkleinen. Voordat ik deze zeer ingrijpende optie serieus in overweging neem, wil ik graag weten of er nog andere oplossingen zijn. Wellicht door mijn tanden door middel van een beugel naar voren te halen en de ruimte die daardoor ontstaat op te vullen met implantaten? Of iets anders???

Please dringend advies gewenst!!!