overbeet?

Author:
Lizzie
Posted:
do, 02/09/2006 - 14:43
Vandaag de afronding van de behandelbespreking gehad.

Gelukkig geen kaakoperaties nodig, hij zegt dat het zo ook kan.
Onder één tand trekken, daar is ook al botafname te zien, dus die kan het "beste" opgeofferd worden. Onder krijgt hij ze dan kaarsrecht.
Boven kan hij de tanden alleen naar buiten trekken (wegens erge scheefstan van één voortand die helemaal naar voren gekomen is). Met als gevolg dat ik een overbeet zou krijgen van 5-6 milimeter.
Dat is nogal wat.

Maar, er is nog wat aan te doen. Door de ondertanden ook wat naar buiten te trekken met de beugel en boven wat bij te slijpen (in totaal 2 mm) wordt de overbeet nog maar zo'n 3 mm.
Dan staan zowel boven als beneden de tanden kaarsrecht.

Kiezen trekken boven is niet echt een optie, mijn kaak is al vrij klein, haal je daar kiezen uit en trek je de boel recht naar achteren dan valt mijn mond in. Dat wil ik dus niet.

Al met al gaan we dus voor de behandeling zoals boven beschreven.
Die 3 mm overbeet valt toch wel mee? Of zie je dat echt als zijnde overbeet? Zoals hij het liet zien op dat gebitje vond ik het zelf wel meevallen (die 5-6 mm zag echt vreselijk uit! ) maar ik weet niet of er andere meningen over zijn?

Ik vond het er op het eerste gezicht erg mooi uit zien, ondanks die overbeet van 3 mm, maar ben ergens ook bang dat ik spijt krijg??
Roxanne

Hoi hoi!

Fijn dat er niet super veel getrokken hoeft te worden!!! ik kan je vertellen, 1 a 2 mm is normaal qua "overbeet"... dus 3 mm valt echt wel mee!!! anders krijg je een End to End beet, dat houd in, dat je boven tanden recht op je ondertanden bijten.

En qua spijt krijgen, hoezo denk je dat dan? Als je een mooi gebit hebt, dan kan je daar toch geen spijt van krijgen? of zie ik het nu verkeerd...


Groetjes Roxanne
do, 02/09/2006 - 14:52 Permalink
Lizzie

Ik vind het gewoon heel erg spannend.

Ik ben 37 en wil het nu dan ook graag goed krijgen.
Heb in mijn jeugd drie jaar gebeugeld, dat is dus helemaal voor niets geweest!! Ben er heel wat mee geplaagd toen! (buitenboordbeugel)

Het is voor mij dus nu of nooit. Ook nog niet eens voor het cosmetische, maar omdat de tanden onder zo ver uitgeduwd worden (kleine kaak) dat ze waarschijnlijk over vijf jaar uit de kaak vallen. Dat wil ik graag voorkomen, aangezien ik een heel sterk gebit schijn te hebben!

En het zou jammer zijn als ik nu twee jaar moet beugelen en dan met een giga overbeet zou komen te zitten, toch?
Maar inderdaad, 3 mm vond ik ook niet echt schokkend uitzien, 6 trouwens wel! Maar vond het erg mooi uitzien, zo recht als ze zouden komen te staan!
Ben alleen vergeten te vragen wanneer ze dat slijpen doen, maar denk pas tegen het einde van het beugelen? Als er meer speling gekomen is?
En is dat erg vervelend?
Ben een "beetje" een angsthaas wat mijn tanden aangaat... Zodra ik weet wat me te wachten staat valt het wel mee, maar als ik het niet precies weet, krijg ik de bibbers!
De tand onder wordt er eerst uitgehaald, daar staat al een afspraak voor.
En de week daarna het separeren en dan de slotjes.
Ben heel benieuwd!
do, 02/09/2006 - 15:47 Permalink
*Nicole*

gewoon ervoor gaan zou ik zeggen (maar ben een leek). Ben ook 37 jaar en zit nu ook 4 weken met slotjesbeugel in en uitneembare beugel. Met een kaakoperatie in het vooruitzicht. In het begin had ik ook twijfels, net als jij, maar ik heb besloten te vertrouwen op het oordeel van de orthodontist. Als je vindt dat het behandelplan zorgvuldig is opgesteld, en er voldoende onderzocht is aan je kaken en gebit, niet meer twijfelen... vertrouw op het oordeel. (zou ik zeggen als leek)
Nicole
vr, 02/10/2006 - 22:25 Permalink
Lizzie

Ja, heb er eigenlijk wel vertrouwen in.
Eerst werd er geroepen dat er een dubbele kaakoperatie aan te pas zou moeten komen, maar nadat ze goed verder gekeken hadden (foto's en gebitsafdrukken) bleek dat het ook zonder operatie kan.
Ben ik wel blij om.
vr, 02/10/2006 - 23:43 Permalink