orthodontist

Author:
arabia
Posted:
di, 12/20/2005 - 16:59
Moet je altijd via een tandarts naar een orthodontist gaan??

Kan je dus niet vanuit je zelf naar de ortho gaan?

En kan een tandarts weigeren??
carabelli

Een orthodontist is een tandarts-specialist en behandeld idd enkel op verwijzing.

Je kunt dus inderdaad niet zonder een verwijzing naar een orthodontist gaan voor behandeling.

Een tandarts is niet verplicht om te verwijzen en kan dus verwijzing weigeren. Dit zal overigens niet snel gebeuren maar er zijn situaties denkbaar waarin dit wel gebeurt (oa. te slechte mondhygiene, verwaarloosde dentitie welke eerst gerestaureerd moet worden en tandarts die om verwijzing wordt gevraagd is niet de behandelend tandarts).

Met vriendelijke groet
di, 12/20/2005 - 17:19 Permalink
Alencoo

Een orthodontist is een tandarts-specialist en behandeld idd enkel op verwijzing.
Ik heb dat recentelijk bij een ortho nagevraagd en zij gaven aan dat een verwijzing van een tandarts niet meer nodig is. Ik loop er nu dus ook rond zonder verwijzing.
di, 12/27/2005 - 13:49 Permalink
vV

ik denk dat dit punt omschreven moet staan in de polisvoorwaarden , wil de behandeling voor vergoeding in aanmerking kunnen komen.
di, 12/27/2005 - 16:13 Permalink
BJN

Het is niet nodig een verwijzing te hebben voor een bezoek aan de orthodontist. Sommige orthodontisten willen dat omdat ze het gewend zijn, maar er zijn volgens mij geen verzekeringen die dat (de laatste 5-7 jaar) nog in de voorwaarden hebben/handhaven.

Hoewel het soms handig is een verwijzing te hebben met de belangrijkste gegevens van het gebit en de gezondheid van de desbetreffende patient.

Naar mijn ervaring zijn er zelfs tandartsen die geen verwijzing geven, of ´het niet nodig´vinden, terwijl ik denk dat er wel mogelijkheden zijn met een orthodontsche behandeling. Het vakgebied is in de laatste 10 jaar erg veel veranderd. Dat is niet meer bij te houden door de meeste tandartsen. Bij de meeste orthodontisten in het westen van het land zijn er geen wachtlijsten. Een kennismakingsafspraak heb je binnen vier tot 8 weken.

BJN, Orthodontist
do, 12/29/2005 - 13:58 Permalink