Orthodontie bovengebit

Author:
diego
Posted:
ma, 12/04/2006 - 21:26
Hallo,

Ik overweeg om mijn tanden te laten corrigeren om esthetische redenen (niet dat het erg is hoor).

Om minder last te hebben, de prijs te drukken en omdat de tanden bovenaan het meest gecorrigeerd dienen te worden, zou ik enkel boven een beugel / Invisalign willen dragen.

Wat ik mij afvraag: stel dat mijn boventanden op de perfecte plaats komen na behandeling, bestaat het risico niet dat ik mijn tanden niet meer volledig op elkaar kan zetten als ik mijn mond toe doe?

Wie helpt mij verder?

Dank!
diego

Hallo,

Hierbij enkele foto's van mijn tanden. Omdat het louter om esthetische redenen is, zou ik enkel mijn boventanden laten corrigeren.

Orthodontie (beugel, Invisalign) is een mogelijkheid, maar bestaat de kans dat ik enkele tanden eerst zou moeten laten verwijderen?
Persoonlijk geef ik dan wel de voorkeur aan Invisalign. Zou dit mogelijk zijn?

En dan is er nog 1 andere oplossing: facings. Zou dit mogelijk zijn in mijn geval?

Ik ben echt benieuwd naar uw antwoord!

Andere commentaar is altijd welkom!!

Bedankt







[/img]http://img505.imageshack.us/img505/2865/frontaalkk4.png

<a href="http://imageshack.us" title="http://imageshack.us"><img src="http://img103.imageshack.us/img103/7741/frontaal2oj0.png" alt="http://img103.imageshack.us/img103/7741/frontaal2oj0.png" style=";" /></a>


<a href="http://imageshack.us" title="http://imageshack.us"><img src="http://img103.imageshack.us/img103/572/onderaanzichtng2.png" alt="http://img103.imageshack.us/img103/572/onderaanzichtng2.png" style=";" /></a>
wo, 12/06/2006 - 21:22 Permalink
Newtan

Goede foto's, mooi te zien.
Eh, er zijn een aantal mogelijkheden die in me opkomen.
Wat de orthodontische mogelijkheden betreft, denk ik dat je niet moet rekenen op het verwijderen van tanden. Wat dan wel kan, is niet echt mijn specialisatie. Maar ik zou zelf iets proberen met het rechtzetten met zo'n doorzichtig stel beugels (iets over gelezen, maar geen ervaring mee) of met doorzichtige brackets (wel ervaring mee).

Daarna zit er een ruimte tussen de onder- en boventanden. Maar die vul je op met een draadspalk en bolletjes composiet.

Ik heb nog veel meer ervaring met facings. In dit geval is het goed mogelijk om de boventanden 'om te bouwen' tot ze netjes naast elkaar staan. Ik zou zelf beginnen met de vier voortanden en eventueel de hoektanden en premolaren (de eerste kleine kiezen) eventueel ook verdikken.

Hier is heel erg veel over te vertellen. Maar ik geef even in vogelvlucht mijn ideeen.
wo, 12/06/2006 - 22:01 Permalink
BJN

Met een vaste beugel, zonder kiezen trekken is er zeker veel resultaat in korte tijd (9-12mnd) te bereiken. Tandkleurige slotjes zijn ook bij jou mgelijk. Je tanden hebben mooie vorm en kleur. Dan is vaak een beugel een charmantere oplossing dan facings? Als je een maal facings hebt (gehad) is een beugel daarna moeizamer omdat er uitgebreid op het glazuur geplakt is (ervaringsfeit). Andersom, eerst een beugel evt icm snel daarna facings geeft geen problemen. Dat is soms nodig om de vorm of kleur van de tanden aan te passen. Bij jou niet!

Invisalign of andere technieken zijn mogelijk, maar reken dan op dubbele kosten en een langere behandelingsduur met minder detail aan het einde.
do, 12/07/2006 - 04:05 Permalink
diego

Hartelijk dank Frank &amp; BJN voor jullie reply! Ik apprecieer dit enorm.

Toch nog eens even dubbelchecken: bij composiete facings (niet dat ik dit meteen ga laten plaatsen hoor) zou er dan een gedeelte van mijn tanden weggeslepen moeten worden? Ik zag nl. eens op TV dat de tanden van sommige patienten plots voor de helft weggeslepen waren (misschien was dit niet voor facings).

Ga je het niet merken dat mijn voortanden dikker zijn geworden bij facings? Praat dat niet moeilijker?

Ik ga in het weekend er eens over nadenken!

Nogmaals dank!
vr, 12/08/2006 - 08:57 Permalink
de digitale tandarts

Als ik naar de van onder geschoten foto kijk, zie ik dat de elementen gedraaid en enigzins over elkaar staan en tevens de linker centrale snijtand naar voren staat. Wanneer je dit alles op een cosmetisch fraaie wijze met facings zou willen corrigeren dan moet er bij sommige elementen flink geslepen worden.

Mijn advies zou dan toch een orthodontische behandeling zijn.
vr, 12/08/2006 - 09:32 Permalink
Newtan

Mee eens. Je raakt bij sommige tanden 1 tot 2 mm van de zijkanten kwijt. Van de voorkant maximaal 1mm bij de vooruitstaande stukjes.

Maar ik zelf slijp bij patienten alleen het hoogstnoodzakelijke weg. Vaak (maar niet in zo'n geval als dit) helemaal niets. Dan gaat er gewoon composiet over de naar achteren staande gedeeltes heen.

Ortho is zuiniger met je glazuur in dit geval.
vr, 12/08/2006 - 21:11 Permalink
diego

Nog een laatste vraag: hoeveel zou het mij ongeveer kosten om orthodontie voor mijn bovengebit te laten doen?

Worden mijn tanden dan allemaal mooi bijgeslepen zodat ze op 1 rechte lijn staan (mijn hoektanden zijn vrij scherp en hoekig bijvoorbeeld).

Nogmaals hartelijk dank!!!!
ma, 12/11/2006 - 08:37 Permalink
diego

Vorige week ben ik naar een orthodontist in de buurt geweest en haar diagnose verbaasde me. Om zowel boven- als onderkaak een goede beet te geven zou er kaakchirurgie moeten gebeuren. De onderkaak zou nl. wat naar voor moeten (minder ontwikkeld bij de groei blijkbaar).
In dit geval kan er zowel onderaan als bovenaan een beugel geplaatst worden. Duurtijd: +- 20mnd

Of anders - waar ik wakker van lag - enkel bovenaan een beugel. Mijn diepe beet blijft, met dat risico dat in de toekomst mijn tanden naar binnen zouden klappen beetje bij beetje. Mijn onderste tanden zouden dan het gehemelte kunnen raken en werkelijk "putten" maken. Nu ja, ik weet niet of dit veel voorkomt eigenlijk...
Duurtijd +- 12mnd.

Geef jullie reactie maar orthodonten!

Bedankt!
zo, 01/28/2007 - 17:13 Permalink
admin

Sinds 4 a 5 jaar is het tarief voor beugels van de tandarts daardoor ± 15-20% hoger dan het tarief van de orthodontist
zo, 01/28/2007 - 21:24 Permalink
Lieneke

Waarschuwing vanuit het beheer: Orthohelp is geen orthodontist! Geef hem geen foto's af of andere persoonlijke gegevens....
vr, 02/02/2007 - 19:53 Permalink
lindadegraaf

Thanks Lieneke!
Ik kreeg ook al een paar pm berichten voor foto's!
Had ze nog niet gestuurd, maar vond het al vreemd dat hij pm berichten bleef sturen...
za, 02/03/2007 - 23:22 Permalink
Senna

Bedankt, Lieneke.

Mij heeft hij ook pm gestuurd, van foto's sturen en zo. Heb ik niet gedaan....
Sluit mij aan bij, lindadegraaf
ma, 02/05/2007 - 09:12 Permalink
Anoya

Waarschuwing vanuit het beheer: Orthohelp is geen orthodontist! Geef hem geen foto's af of andere persoonlijke gegevens....


Dank je! Ik heb net afgelopen week een email van orthohelp gehad. Ze vroegen inderdaad om foto's, maar die heb ik niet gegeven. Verder vroegen ze om mijn verhaal over een splint, die heb ik dan wel gegeven, maar ben er verder niet op ingegaan. Foto's wilde ik sowieso niet sturen. Dank je! (Ik kon er niets over vinden op Google en nu kom ik zomaar je bericht tegen!)
wo, 02/07/2007 - 19:25 Permalink