Orthodontie

Author:
crucio
Posted:
di, 09/28/2004 - 21:49
Hallo allemaal, :smt006

Ten eerste wil ik me verontschuldigen want bent al heel lang niet meer geweest door prive en school toestanden. Maar goed ten tweede de site is echt verbetert.

Maar goed nu ff op mijn vraag komend ik ben nu eindelijk laatste jaars opleiding tandartsasssitente Maar ben nu zelfstandig het boek Administratie aan het doorwerken. Maar uit 1 hoofdstuk kom ik niet echt Het journaal lukt wel maar de nota niet. Het hoofdstuk heet hoe kan het ook anders orthodontische behandelingen.

Het gaat erom dat ik bepaalde codes moet weten.
Om maar 1 voorbeeld te noemen: Eeen headgear? eerst krijg je de afdrukken de bespreking en dan het plaatsen van de banden (eventueel die separatie elastiekjes) Maar dan komt het een headgear nou is het zo nergens zie je dus een code voor het plaatsen van dat ding en alle afdrukken krijg je ook geen codes voor. Volgens mij is een headgear toch een uitneembare constructie maar in het tarievenlijstje (die hebben we gelukkig gekregen) staat dat : behandeling uisluitend of voornamelijk uitneembare apparatuur: D21, d22 d23 heel leuk en wel maar ik heb het boek orthodontie zelf nog niet behandeld in de lessen:s welke moet ik dan nu hebben zal een deel wat van belang van de casus waarom het zich draait ff overtypen zodat het verduidelijkt wat ik bedoel:


DE huistandarts heeft Sabine Tan naar de tandarts verwezen (neem aan orthodontist in dit geval) omdat haar bovenkaak te ver naar voren staat. Ze komt op 15 feb. voor het eerst bij de tandarts en daar wordt ze uitvoerig onderzocht. Er wordt een Opg, Rsp en 2 bw's gemaakt en een aantal dia's. Ook worden er alg. afdr. genomen voor studie modellen (mijn vraag welke code dus? of zit het in 1 bedrag ingesloten zoja welke code?) Op 14 maart wordt behandelplan besproken en acc. gegaan. De behandeling kan dus van start gaan op 4 april weer alg. afdr. van de bovenkaak genomen (waarom eigenlijk deze had hij toch al gemaakt? en welke code dus?). Er worden op 11 april separatie- elastiekjes aangebracht en 16 april de molaar banden op de 16 en 26 met duralon gecem. Dan plaatst de tandarts de haedgear en ze krijgt een controle voor 18 mei. Daarna volgt een zwamverhaal over controle's Wel 1 vraag over wordt op elke controle afspr. de head gear geactiveerd? vanwege code?
Vervolg:
bandje wordt tevens van de 16 een keer opnieuw gecemt. Op 14 okt wordt er een afdr gemaakt voor plaatprothese???(zijn dat brackets of welke moet ik me daarbij voorstellen?) deze wordt geplaatst op 18 nov. ze krijgt dus wel weer een aantal controle afspraken waarbij de plaat wordt geactiveerd. Na een aantal controle's gaat ze verhuizen en dus naar een andere tandarts waardoor ze afbehandeld is.

Wat een lap tekst he? :o En nog ingekort ook. Maar goed ik heb het boek nu al zovaak doorgelezen en de codes bekeken ik kom er niet uit weet een van jullie hiermee raad en welke codes ik moet berekenen? Ik neem aan dat ik x10 enz ook moet meerekenen?

Alvast bedankt voor het lezen van deze hele lap tekst. En please help me want zit in examen jaar en de school heeft nog in 10 weken 8 boeken met ons door te ploeteren:s dus wat af is is af in dit geval.

groetjes
xxxjes
liefs
crucio (laura) :smt006
crucio

Nogmaals even een berichtje!!!

Ik hoop dat iemand dit weet want ben eindexamen kandidaat en de leraar die dit vak geeft geeft nooit uitleg. ook niet als je het vraagt dus dat is al handig jullie zijn me ena laatste hoop.
alvast bedankt liefs laura
wo, 09/29/2004 - 13:05 Permalink
prondel

Misschien is dit een tip: lees het rijtje UPT codes eens door, maak dan een behandelvolgorde. Dus, aanvang: wat hoort daar bij, dan eerste 12 of 24 maanden, wat valt er maandelijks te zien, wat valt onder controle, wat zijn eigen bijdragen, welke techniek kosten vallen binnen de behandeling enzovoort. Dan heb je een rijtje waar je gemakkelijk codes naast kan plakken. Ik zou het je zo voor kunnen zeggen, maar wat heb je daaraan behalve dat het makkelijk is. Je leert er in elk geval niets van.
Als je het even zonder alle prietpraat op een rij zet ben je zo klaar.

succes
wo, 09/29/2004 - 15:11 Permalink