Ortho goede behandelkeuze???

Author:
cascarsi
Posted:
do, 11/24/2005 - 07:45
Hallo!!!

Van mijn orthodontist kreeg ik te horen dat een beugel wenselijk zou zijn ivm een lichte overbeet. Op dit moment staan mijn tanden nog recht, ondanks de druk die ik voel op mijn voortanden.
Nu wil mijn ortho, naast de verstandskiezen, nog 2 kiezen bovenin trekken met daarna een beugel.

Nu zal het eindresultaat 'orthotechnisch' prima zijn, maar zelf denk ik dat je dan zo'n afgeplat beugelmondje krijgt terwijl ik juist nu tevreden ben met het volume achter mijn lippen..........

Mijn vraag is nu of er niet een andere mogelijkheid is......

Hartelijke groet!!!!
carabelli

Tja...wat in deze het best is zul je denk ik toch met de orthodontist moeten bespreken, hij/zij kent jouw gebitssituatie het beste en kan je dus ook vertellen in hoeverre je voortanden verplaatst gaan worden.

Maak vooral ook jouw wensen/verwachtingen kenbaar aan de orthodontist, iets kan orthotechnisch inderdaad helemaal in orde zijn, maar als jij tevreden bent met de esthetiek zoals deze nu is en er zijn geen zwaarwegende tandheelkundige redenen om de zaak te gaan verbouwen dan kun je je inderdaad af gaan vragen of behandelen wel veel zin heeft als jij straks ongelukkig bent met het eindresultaat.

Nogmaals ik kan van hieruit niet beoordelen of je wel of niet moet gaan behandelen, maar spreek er eens goed over met je orthodontist. Mocht je twijfels blijven houden kun je altijd een second opinion aanvragen.
do, 11/24/2005 - 14:17 Permalink