Opnieuw naar de orthodontist

Author:
Argonath
Posted:
vr, 12/08/2006 - 23:17
Hallo,

Ik heb vanaf mijn 10e tot mijn 16e diverse beugels gehad. Een plaatjesbeugel onder en boven en daarna een losse beugel voor boven en ondergebit. Nu ben ik bijna 23 en is mijn bovengebit dermate terug gegroeid in de oude (scheve) staat en daardoor raken mijn beide voortanden regelmatig mijn onderlip aan tijdens het praten. Ik articuleer soms onduidelijk en ik voel me erg ongemakkelijk omdat ik me er steeds drukker om begin te maken. Ik wil dus graag weer een afspraak maken met mijn oude orthodontist.

Nu zijn er een aantal zaken waar ik op dit moment geen antwoord op heb.

Mijn verzekering vergoed orthodontie alleen tot de leeftijd van 18 jaar en in bijzondere/speciale gevallen 100%. Ik wil graag opnieuw gips happen om vervolgens een nieuwe losse bovenbeugel te krijgen. Tenminste, dat is mijn idee over wat er met mijn bovengebit moet gebeuren.
Vanwege mijn studie communicatie, wat mijn toekomstig werkveld gaat worden, is het noodzakelijk dat men in staat is om perfect te kunnen articuleren. Ik word door mijn bovengebit in zekere mate belemmert om dit goed te kunnen doen. Dit is natuurlijk erg vervelend en daarom wil ik dolgraag dat er iets aan mijn gebit wordt gedaan.

Nu zijn mijn grootste vragen:

Val ik onder de noemer 'speciale gevallen'?

Is het redelijk om te verwachten dat de orthodontist mij inderdaad een losse bovenbeugel aanmeet om de schade te herstellen?

Hoe lang zou een behandeling ongeveer gaan duren?

Wat is het financiele plaatje hiervan?



Ik hoop dat ik in mijn eerste post hier een duidelijk beeld heb geschetst van mijn situatie. Ik heb geen foto's van mijn gebit op dit moment, maar hopelijk kan men mij hier een advies geven of een antwoord op mijn vragen.

Alvast bedankt.

:D

*Edit* Ik ben trouwens verzekerd bij het Zilveren Kruis, maar ik zie op de website van Agis dat zij orthondontie 90% tot 100% vergoeden. Ik zal me er eens in verdiepen.
BJN

Val ik onder de noemer 'speciale gevallen'?

Is het redelijk om te verwachten dat de orthodontist mij inderdaad een losse bovenbeugel aanmeet om de schade te herstellen?

Hoe lang zou een behandeling ongeveer gaan duren?

Wat is het financiele plaatje hiervan?


Nee, 'speciale gevallen' zijn aangeboren afwijkingen, overbeet> 15mm, meer dan 8-10 niet aangelegde tanden.

'Schade'? Waar verwacht je/krijg je na 7 jaar garantie op? Je zitbank is dan al afgescheven en de meeste autos naar de sloop.... Een 'gewone witte vulling' in een kies of voortand gaat ongeveer die tijd mee, en moet dan vervangen worden.

Een behandeling op volwassen leeftijd is meestal binnen 12-18 maanden af te ronden.

De kosten van vaste beugels (slotjes) in de boven- en onderkaak gedurende 12-18 maanden zijn ± 1500 tot 1800 euro.
ma, 12/11/2006 - 23:59 Permalink