Opnieuw een beugel na 3 jaar orthodontie (+VRAGEN)

Author:
veralamers1
Posted:
wo, 05/27/2015 - 20:51
Hallo,
Toen ik 12 was ben ik met de beugel begonnen.
Eerst een aktivator, daarna slotjes en als afsluiting de plaatbeugel, hierna stonden mijn tanden netjes op een rijtje.
Ik was ongeveer 15 toen mijn beugel eruitging.
Toen ik 17 jaar werd merkte ik dat mijn tanden steeds meer teruggingen naar hoe het eerst stond, mijn voortanden begonnen meer naar voren te staan. Hiermee ben ik naar de tandarts gegaan en die vertelde mij dat ik maar terug moest gaan naar mijn orthodontist.
In verband met verzekering wil ik het proces voor de 18 jaar afgerond hebben en heb ik er dus voor gezorgd dat ik nu sinds een week weer slotjes heb op mijn voortanden en een aantal kiezen daarnaast. De reden dat mijn tanden weer teruggroeiden is dat ik een hele sterke tong heb met praten, omdat mijn tanden altijd heel ruim hebben gestaan en mijn tong dus ook de ruimte heeft gehad en nu ineens niet meer is die weer aan het duwen gegaan.. Ze willen dit nu oplossen door er ongeveer 4 maanden slotjes in te hebben en te beginnen met een extra dikke draad en om de 6 weken strakker draaien. Hierna willen ze de draad die achter mijn tanden zat verlengen zodat mijn tong mijn tanden niet meer terug kan duwen.
Ik heb nu dus al 1 week mijn slotjesbeugel en ben er alweer helemaal aan gewend. Heb zelfs het idee dat de draad wel weer een keer strakker gezet mag worden, misschien loopt het proces dan nog wel sneller? Heb nooit veel last gehad van de beugel en het strakker zetten daarvan, zou dit mogelijk kunnen zijn of is dit te schadelijk voor de 'losstaande' tanden?
Wel heb ik een angst voor gipshappen, voor de slotjesbeugel hoefde ik gelukkig niet te happen maar hierna komt nog een plaatbeugel, hiervoor moet gehapt worden. Nu kan ik me nog herinneren dat ik een aantal keer in grote vormpjes heb moeten happen en 1x in wat kleinere, die wél te doen waren voor mij ;) Weet iemand toevallig of die kleine voor de plaatbeugel zijn, dan zou er sowieso al een hele last van mijn schouders afvallen.
Alvast bedankt!
Vera Lamers