Opnieuw een beugel? Hoelang?

Author:
Sanne1990
Posted:
za, 03/28/2009 - 12:46
Hallo,

Ik lees al een aantal maanden mee op dit forum maar wilde nu toch eens iets gaan posten.

Ik heb al een orthodontisch verleden, heb jaren een beugel gehad. Deze diende er vooral voor om mijn tanden zodanig recht te zetten dat ik er later twee implantaten tussen kon hebben. Ik mis namelijk de bovenste, buitenste voortanden. Ik had zeg maar model á la Goofy. Is allemaal mooi rechtgezet e.d. stond echt super netjes toen ik klaar was met 14 jaar. Plaatje met tandjes er aan gekregen en later twee ertsbruggen. Door die ertsbruggen heb ik nooit een spalkje gehad om de boel bij elkaar te gaan houden. Nu is het zo dat de ertsbruggen de voortanden en hoektanden mooi bij elkaar gehouden hebben, maar door de groei van mn kaak is er ruimte gekomen tussen hoektand en de kies erachter.

Inmiddels ben ik 18 en voldoende uitgegroeid om aan de implantaten te beginnen. Ware het niet.. dat ik eerst nog een bezoekje aan de kaakchirurg moet brengen. Mijn onderkaak staat namelijk te ver naar voren, centenbakje dus. 8 mei heb ik daar mijn eerste gesprek over wat er precies gaat gebeuren, maar ik heb uit verschillende ervaringsverhalen opgemaakt dat hiervoor ook weer een beugel nodig is. Nu vraag ik me af, hoelang zou het ongeveer weer duren om een spleet van +/- 2-3 mm weer recht te zetten, bij een gebit dat al een beugelgeschiedenis heeft?

Mijn vraag is dus eigenlijk, hoelang duurt het ongeveer om tanden voor een tweede keer te corrigeren? Het staat in principe dus allemaal keurig recht alleen zit er een klein beetje ruimte op.

Hopelijk kan iemand hier mijn vraag beantwoorden.

Sanne